Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός Μιχαηλίδου: Έλεγχος σε όλους τους εργαζόμενους γηροκομείων

Σε ελέγχους με rapid tests -τα οποία θα αποστέλλει σε εβδομαδιαία βάση σε όλα τα γηροκομεία της χώρας το Υπουργείο Υγείας- θα υποβάλλονται όλοι οι εργαζόμενοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στόχος είναι σε κάθε δομή θα στέλνεται εβδομαδιαίως αριθμός τεστ αντίστοιχος με τον αριθμό εργαζομένων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα γίνονται περίπου 25.000 έλεγχοι κάθε μήνα στις δομές αυτές.

Οι ηλικιωμένοι μολύνονται με κορονοϊό από τους εργαζόμενους

Είναι γνωστό ότι οι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού στα Γηροκομεία έχουν προκληθεί όταν κάποιος εργαζόμενος θετικός στον ιό, μόλυνε τους ηλικιωμένους. Ο έλεγχος τους εργαζόμενους διασφαλίζει τους φιλοξενούμενους.

"Με τον εβδομαδιαίο έλεγχο των εργαζομένων διασφαλίζουμε ακόμη περισσότερο τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους και την ίδια στιγμή έχουμε έγκαιρη, ακριβή και αξιόπιστη εικόνα της κατάστασης σε κάθε δομή. Το Υπουργείο, οι Διοικήσεις και οι εργαζόμενοι των Φορέων είμαστε σε επαγρύπνηση και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία των ηλικιωμένων".

Η υφυπουργός τονίζει ότι συνεχίζουμε να παίρνουμε τα πιο δραστικά μέτρα σε όλη την Ευρώπη για την προστασία των ηλικιωμένων. "Έχουμε ήδη τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και κάνουμε διαρκείς ελέγχους τόσο για την τήρηση των μέτρων όσο και για τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού", επισημαίνει.

Tags
Back to top button