Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Με υποχρεωτική χρήση μάσκας έρχεται η «χαλάρωση» των μέτρων στο Λουξεμβούργο

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, δήλωσε πως από Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, για την προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό.

«Από τη Δευτέρα, η προστασία του στόματος είναι υποχρεωτική είτε θα πρόκειται για ένα φουλάρι, μια εσάρπα ή μια μάσκα» είπε ο Μπετέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Πρακτικά, η χρήση μάσκας θα απαιτείται, όταν υπάρχουν κοινωνικές επαφές και η απόσταση των δύο μέτρων δεν θα μπορεί να τηρείται, όπως για παράδειγμα σε ένα εμπορικό κατάστημα.

«Κάθε πολίτης θα έχει στη διάθεσή του μία μάσκα είτε από τον δήμο είτε από το κράτος» διευκρίνισε ο Μπετέλ και πρόσθεσε: «Έχουμε απόθεμα 6-7 εκατομμυρίων μασκών που θα διανείμουμε στους πολίτες και τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ στο Λουξεμβούργο».

Σλοβενία και Βουλγαρία έχουν ήδη υιοθετήσει το μέτρο

Στην Ευρώπη, η Σλοβενία και η Βουλγαρία έχουν ήδη καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας.

Σε σχέση με την εκπαίδευση, την 4η Μαΐου ξεκινούν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια, την 11η Μαΐου στα λύκεια και στα γυμνάσια και την 25η Μαΐου ανοίγουν τα δημοτικά και οι παιδικοί σταθμοί.

Οι μαθητές θα χωριστούν σε δύο ομάδες, που θα εναλλάσσονται με μία εβδομάδα φυσικής παρουσίας στο σχολείο και μία εβδομάδα μαθημάτων από το σπίτι, εξήγησε ο Μπετέλ. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επέμεινε στο γεγονός ότι τα μέτρα καραντίνας δεν αίρονται, αλλά υπάρχει μια «χαλάρωση».

Το Λουξεμβούργο μετρά σήμερα 69 θανάτους από τον νέο κορονοϊό και 3.373 κρούσματα. «Οι αριθμοί καταγράφουν πτώση, αυτό είναι σημαντικό», επισήμανε η υπουργός Υγείας Πολέτ Λενέρ.

Tags
Back to top button