Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός-Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Έντονη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων παρά την προσπάθεια που έχει γίνει από την Πολιτεία για να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη.

Με σημερινή ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος ζητά την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και στο πλαίσιο αυτό εκφράζει την αντίθεσή του για την προσφάτως ψηφισθείσα διάταξη σχετικά με την κατάργηση του δικαιώματος συνταγογράφησης στους ανασφάλιστους ασθενείς από ιδιώτες γιατρούς, καθώς εκτιμά πως θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιβάρυνση των δημόσιων δομών υγείας.

«Παρά την προσπάθεια που έχει γίνει για τη στήριξη των δομών υγείας προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της πανδημίας, παραμένει επιτακτικό το αίτημα για ενίσχυση και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη διαχείριση της Covid λοίμωξης, στην αποτροπή των επιπλοκών των ασθενών και στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Η ΠΦΥ είναι βασικός πυλώνας του συστήματος υγείας, στην κρίσιμη μάχη που δίνει η χώρα με την πανδημία», τονίζει ο ΙΣΑ.

«Το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά»

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών vs Αθανάσιου Εξαδάκτυλου: «Ατυχείς απόψεις…»

Επισημαίνει, ακόμα, πως «το σύστημα υγείας, τόσο στη χώρα μας, όσο και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πιέζεται ασφυκτικά. Εκατοντάδες ασθενείς διασωληνωμένοι δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Η διασφάλιση κλίνης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τους ασθενείς που το έχουν ανάγκη, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την πρόγνωση του ασθενή, και η Πολιτεία οφείλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να το διασφαλίσει».

Τέλος, ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες, ειδικά εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης αλλά και «να ενημερώνονται αποκλειστικά από τα έγκριτα μέλη της επιστημονικής κοινότητας».

Tags
Back to top button