Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: 2.646 κρούσματα και 18 νέοι θάνατοι - Έτοιμο το lockdown

Ο κορονοϊός «σαρώνει» την ελληνική επικράτεια, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), να ανακοινώνει 2.646 νέα κρούσματα, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ.

Σήμερα ανακοινώνουμε 2646 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 46892, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες.

4271 (9.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14427 (30.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

179 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 42 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 305 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 18 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 673 θανάτους συνολικά στη χώρα. 259 (38.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Lockdown σαν της Θεσσαλονίκης έρχεται και στην Αττική

, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση, ύστερα και από τη νέα έκρηξη κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει δεχτεί εισηγήσεις για κλιμακωτή αυστηροποίηση των μέτρων, που φτάνει μέχρι και το κλείσιμο σχολείων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν είναι ορατό.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έχει δεχτεί δύο εισηγήσεις στις οποίες καλείται να αποφασίσει. Πρώτον, γενικό lockdown σε όλη τη χώρα ή καραντίνα μόνο στην Αττική.

Κυβερνητικής πηγές, μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που καθιστά επιβεβλημένη την ανάληψη και την επιβολή επιπλέον περιοριστικών μέτρων. Δεν μπορούμε να βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά και ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα».

Η αίσθηση που υπάρχει μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι πως είναι πολύ πιθανό ο πρωθυπουργός να δεχτεί την εισήγηση για το γενικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Δεν αποκλείεται αν ληφθεί η απόφαση για γενικό κλείσιμο της χώρας, με σκοπό την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού και τα μέτρα να ξεκινήσουν άμεσα και να ισχύουν από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

 

Tags
Back to top button