Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Κλιματική αλλαγή: Για πρώτη φορά η θερμοκρασία στην Ανταρκτική πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου

Άκρως ανησυχητικά μηνύματα λαμβάνουν οι επιστήμονες από τα επίπεδα κλιματικής αλλαγής που καταγράφουν τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα σε ότι φορά την Αρκτική και την Ανταρκτική, δύο περιοχές που καθορίζουν το κλίμα του πλανήτη. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση από τη διακύμανση της θερμοκρασίας, καταγράφηκε για πρώτη φορά στην ιστορία θερμοκρασία άνω των 20 βαθμών Κελσίου στην περιοχή της Ανταρκτικής.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι μέτρησαν τη θερμοκρασία σε περιοχή της Ανταρκτικής στους 20,75 βαθμούς Κελσίου, ή 69,35 βαθμούς Fahrenheit. «Ποτέ στην ιστορία δεν έχουμε δει τόσο υψηλή θερμοκρασία στην Ανταρκτική», δήλωσε ο Βραζιλιάνος επιστήμονας Κάρλος Σέφερ, περιγράφοντας με απογοήτευση τις εξελίξης στο κλίμα της Γης.

Το δείγμα της θερμοκρασίας ελήφθη στις 9 Φεβρουαρίου και αμέσως ξεκίνησε μία πιο αναλυτική παρακολούθηση, ώστε να βγει ένας μέσος όρος, που θα είναι ενδεικτικός της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. «Η συγκεκριμένη μέτρηση, από μόνη της, δεν αποτελεί δείγμα ραγδαίας μεταβολής του κλίματος, καθώς θα πρέπει να περιμένουμε τους μέσους όρους, ώστε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Αποτελεί, όμως, ένα πολύ δυσοίωνο μήνυμα», τόνισε ο επιστήμονας από τη Βραζιλία.

Το δείγμα ελήφθη από τη βορειότερη χερσόνησο της Ανταρκτικής, η οποία ανήκεισ την Αργεντινή. Από το ίδιο σημείο, πριν λίγες ημέρες, είχε ανακοινωθεί θερμοκρασία ρεκόρ 18,5 βαθμών Κελσίου.

Τα μηνύματα για την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας της Γης πάντως κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι, καθώς το 2019 ήταν το δεύτερο πιο θερμό έτος στην ιστορία, μετά το πρόσφατο 2016, ενώ ο Ιανουάριος του 2020, ήταν ο θερμότερος Ιανουάριος όλων των εποχών στον πλανήτη.

Tags
Back to top button