Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κίνδυνος στα παιδικά καροτσάκια: Τα μωρά είναι εκτεθειμένα σε έως 60% περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά στα καροτσάκια εκτίθενται συστηματικά σε ρύπανση έως 60% μεγαλύτερη σε σχέση με τους ενήλικες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Αυτό, κατά τους επιστήμονες, οφείλεται στο ότι τα καροτσάκια βρίσκονται πιο κοντά στο έδαφος, με συνέπεια τα παιδάκια να είναι εκτεθειμένα περισσότερο στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων.


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ, με επικεφαλής τον καθηγητή Πρασάντ Κουμάρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα περιβάλλοντος «Environment International», σύμφωνα με το BBC, συμβούλευσαν τους γονείς να αποφεύγουν τους δρόμους με πολλά αυτοκίνητα και τις στάσεις λεωφορείων, όταν βγάζουν το παιδί τους βόλτα, καθώς επίσης να χρησιμοποιούν κάλυμμα ή σκέπαστρο στο καροτσάκι.

Η ρύπανση του αέρα είναι μεγαλύτερη σε ύψος έως ένα μέτρο από το έδαφος και τα μωρά στα καροτσάκια βρίσκονται σε ύψος 0,6 έως 0,9 μέτρα, με αποτέλεσμα να εισπνέουν περισσότερα τοξικά σωματίδια από ό,τι οι μεγάλοι. Τα σωματίδια αυτά μπορούν να διαταράξουν την ομαλή ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου και να επιφέρουν άλλα προβλήματα υγείας.

Tags
Back to top button