Η γνωστή Γαλλίδα πολιτικός Marine Le Pen έβαλε στο στόχαστρο της για τα καλά τον προκαθήμενο της καθολικής εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο και σε μια πρόσφατη συνέντευξη της τον αποκάλεσε «παγκοσμιοποιημένο μπουλντόγκ» αποφασισμένο να προωθήσει τη Νέα Παγκόσμια Τάξη.
Η Γαλλίδα προεδρική υποψήφια Marine Le Pen «έσκαψε στην κυριολεξία τον λάκκο» στον Πάπα Φραγκίσκο με δηλώσεις της, διότι τον θεωρεί ως έναν αποφασισμένο «εκτελεστή» του παγκοσμιοποιημένου σχεδίου τερματισμού της εποχής του εθνικού κράτους και της άνομης προώθησης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.
Η ίδια όντας κατά του σημερινού ρόλου του Ποντίφικα θεωρεί ότι ο Πάπας πιέζει τα έθνη να ανοίξουν τις πύλες τους σε απεριόριστο αριθμό μεταναστών και γι αυτό η Λεπέν κατηγορώντας τον Πάπα , ζητά από τα κράτη να αγνοήσουν τις εντολές και τις νουθεσίες του.
Σε συνέντευξή της στο περιοδικό La Croix International, η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Πάπα Φραγκίσκο με το ερώτημα «ότι τα κράτη υλοποιώντας τις εντολές του αντιτίθενται στα συμφέροντα των δικών τους λαών , μη θέτοντας προϋποθέσεις για την αποδοχή σημαντικού αριθμού μεταναστών».
Η 48χρονη Γαλλίδα πολιτικός πρόσθεσε ότι, κατά την άποψή της, οι δηλώσεις του προκαθήμενου της καθολικής εκκλησίας για τη μετανάστευση ξεπερνούν τον ρόλο του ίδιου ως θρησκευτικού ηγέτη.
«Για μένα, αυτό εμπίπτει στο πεδίο της πολιτικής και μάλιστα στις αρμοδιότητες ενός πολιτικού αρχηγού καθώς είναι και αρχηγός κράτους (Βατικανό)», ανέφερε η ίδια.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι «τεχνικά» ένας αλλοδαπός ηγέτης κυρίαρχος του Βατικανού (πόλη-κράτος) με ορισμένους από τους αυστηρότερους κανόνες μετανάστευσης και ιθαγένειας στον κόσμο.
Ο ίδιος αφιέρωσε την Κυριακή την προσευχή του για το Πάσχα στην κατάσταση των μεταναστών και των θυμάτων του ρατσισμού. Μιλώντας στα πλήθη δήλωσε : «Ο Χριστός, είναι ο μόνος μας σωτήρας, και στρέφουμε προς αυτόν τα μάτια μας με ντροπή για όσα γίνονται ».
Ωστόσο, σύμφωνα με την Λεπέν, ο Πάπας πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την θέση του για να προωθήσει την παγκόσμια αριστερή ατζέντα και να ασχοληθεί περισσότερο χρόνο προσφέροντας πνευματική καθοδήγηση.
Ερωτηθείς για τις δικές της θρησκευτικές απόψεις, η κ.Λεπέν είπε: «Έχω μια ισχυρή πίστη και είμαι τυχερή που δεν το αμφισβητώ ποτέ. Ωστόσο, παραδέχομαι ότι είμαι θυμωμένη με την καθολική Εκκλησία γιατί νομίζω ότι παρεμβαίνει σε όλα, εκτός από αυτό που θα έπρεπε πραγματικά να την αφορά», πρόσθεσε η ίδια.
Ερωτηθείς για ενδεχόμενη εκλογή δευτέρου γύρου εναντίον του Εμμανουήλ Μακρόν, ενός κεντροαριστερού πολιτικού, η Λέ Πεν είπε ότι «γλείφει τα χείλη της» για την αναμέτρηση μαζί του .
«Είναι ένας ανούσιος παγκοσμιοποιητής που θέλει να επιταχύνει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων, την ελεύθερη ανταλλαγή και την αλλοτρίωση της Γαλλίας υπέρ των ιδιωτικών και οικονομικών συμφερόντων.
Εγώ, από την άλλη πλευρά, προτείνω την επιστροφή στο έθνος-κράτος, την πιο αποτελεσματική δομή για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, την ευημερία και τη δημοκρατία και να προστατέψουμε την ταυτότητά μας».
Η Γαλλίδα πολιτικός νομίζουμε ότι τα είπε όλα με τις δηλώσεις τόσο για τον ρόλο του Πάπα στην νέα τάξη πραγμάτων που αντί να ασχολείται με τις δολοφονίες και διώξεις Χριστιανών ασχολείται με τους μουσουλμάνους μετανάστες , καθώς και για την ατζέντα της «παρέας» των Βρυξελλών ( Μέρκελ, Ολάντ και σία).
Μετά τους φταίει ο Ερντογάν στους Ευρωπαίους ηγέτες, ο οποίος τους κατηγόρησε για την μαζική παρουσία τους σε συνάντηση μαζί του για την προώθηση της νέας τάξης πραγμάτων .
Ο «τρελός » Τούρκος πρόεδρος εκτιμάται ότι στο συγκεκριμένο θέμα έχει δίκιο γι’ αυτό που ετοιμάζουν όλοι αυτοί οι ταγοί της νέας τάξης και των «χρωματιστών» ινστιτούτων και επαναστάσεων ανά την Ευρώπη .
Σε παλαιότερη επίσημη ομιλία του ο Πάπας Φραγκίσκος είχε αναφέρει ότι οι Χριστιανοί πρέπει να δοξάζουν τον Θεό διότι κατά τα τελευταία 50 χρόνια, «οι καθολικοί και οι Λουθηρανοί έχουν μετακινηθεί «από τη σύγκρουση με την κοινωνία. Έχουμε ήδη διανύσει ένα σημαντικό μέρος του δρόμου μαζί».
«Ο κόσμος χρειάζεται τους Χριστιανούς να δώσουν το έλεος του Θεού σε φτωχότερους, άρρωστους (και) αυτούς που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», είπε ο Ποντίφηκας .
Στην Συρία όμως από το 2011 σκοτώνονταν , βασανίζονταν βιάζονταν, και τρομοκρατούνταν Χριστιανοί πολίτες και μη ,…που ήταν τότε ο Ποντίφικας και θρησκευτικός ηγέτης των καθολικών ;
Χάθηκαν μητροπολίτες, κάηκαν εκκλησίες , μοναστήρια βεβηλώθηκαν από τους τζιχαντιστές….που ήταν και τότε ο Πάπας ;
«Ἐπειδή βλέπω τόν μεγάλον σάλον πού γίνεται εἰς τήν Ἐκκλησίαν μας, ἐξ αἰτίας τῶν διαφόρων φιλενωτικῶν κινήσεων καί τῶν ἐπαφῶν τοῦ Πατριάρχου μετά τοῦ Πάπα, ἐπόνεσα καί ἐγώ σάν τέκνον Της…
…Φαντάζομαι ὅτι θά μέ καταλάβουν ὅλοι, ὅτι τά γραφόμενά μου δέν εἶναι τίποτε ἄλλο παρά ἕνας βαθύς μου πόνος διά τήν γραμμήν καί κοσμικήν ἀγάπην, δυστυχῶς, τοῦ πατέρα μας κ. Ἀθηναγόρα. Ὅπως φαίνεται, ἀγάπησε μίαν ἄλλην γυναίκα μοντέρνα, πού λέγεται Παπική Ἐκκλησία, διότι ἡ Ὀρθόδοξος Μητέρα μας δέν τοῦ κάμνει καμμίαν ἐντύπωσι, ἐπειδή εἶναι πολύ σεμνή.
Μετά λύπης μου, ἀπό ὅσους φιλενωτικούς ἔχω γνωρίσει, δέν εἶδα νά ἔχουν οὔτε ψίχα πνευματική οὔτε φλοιό. Ξέρουν, ὅμως, νά ὁμιλοῦν γιά ἀγάπη καί ἑνότητα, ἐνῶ οἱ ἴδιοι δέν εἶναι ἑνωμένοι μέ τόν Θεόν, διότι δέν Τόν ἔχουν ἀγαπήσει.
Ἐπίσης, ἄς γνωρίσωμεν καλά ὅτι ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία μας δέν ἔχει καμμίαν ἔλλειψιν. Η μόνη ἔλλειψις πού παρουσιάζεται, εἶναι ἡ ἔλλειψις σοβαρῶν Ἱεραρχῶν καί Ποιμένων μέ πατερικές ἀρχές. Εἶναι ὀλίγοι οἱ ἐκλεκτοί. Ὅμως, δέν εἶναι ἀνησυχητικόν. Ἡ Ἐκκλησία εἶναι Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ καί Αὐτός τήν κυβερνάει.»
( Ἅγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης)