Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κεντρική Μακεδονία: Καταγραφή δύο κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου

Δύο ακόμη κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και ανεβάζουν τον αριθμό των περιστατικών σε τρία.

Το πρώτο είχε επιβεβαιωθεί στις 10 Ιουλίου στο Δήμο Χαλκηδόνας, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα που μολύνθηκε από τον ιό είναι πλέον καλά στην υγεία της.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χατζηβρέττας, από τον ιό μολύνθηκαν επίσης μια 46χρονη γυναίκα στο Δήμο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και μια 73χρονη στο Δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

"Οι δυο γυναίκες νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ στις περιοχές όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα διενεργήθηκαν χθες ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού. Ψεκασμοί θα γίνουν επίσης αύριο και μεθαύριο" προσθέτει ο κ. Χατζηβρέττας.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σοφοκλής Κουρτίδης, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι παράλληλα με την υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, προβλέπονται και εκτελούνται έκτακτες δράσεις εντός 12ώρου από την επιβεβαίωση ενός νέου κρούσματος.

Σε αυτές περιλαμβάνονται εντατικοί ψεκασμοί στο πλαίσιο της προνυμφοκτονίας αλλά και ψεκασμοί για την καταπολέμηση των ακμαίων κουνουπιών σε φρεάτια, βόθρους ή αγροτικές αποθήκες.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο κ. Χατζηβρέττας αναφέρει ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις φέτος δημιούργησαν πρόσθετα προβλήματα, καθώς οι συνθήκες ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών. Ενδεικτικά ανέφερε ότι ενώ η ποσότητα της βροχής στην περιοχή διαμορφώνεται σε 400 χιλιοστά το χρόνο, το διάστημα από 25 έως 28 Ιουνίου που σημειώθηκαν καταστροφές από τις βροχές, καταγράφηκαν 286 χιλιοστά στα Βρασνά και την Ασπροβάλτα και 177 στη Σιθωνία.

Στο μεταξύ, εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών για την προστασία από τα κουνούπια ξεκίνησε ο Δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Διαβατών. Σειρά ενημερωτικών ομιλιών με θέμα «Προστασία από τα κουνούπια» θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα στα Κ.Α.Π.Η. Παράλληλα ο δήμος καλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα κουνούπια και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επιπλέον δράσεις ενημέρωσης των δημοτών με αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Tags
Back to top button