Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κεφίρ: Η τροφή θαύμα, που χαρίζει μακροζωία

Ξέρεις τι είναι; Το γνωστό γαλακτοκομικό ρόφημα που παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος (αγελαδινό, κατσικίσιο, πρόβειο κ.ά.) και κόκκους κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων (προβιοτικών) που μοιάζουν εξωτερικά με το γνωστό μας κουνουπίδι. Θυμίζει ρευστό γιαούρτι, είναι εύγεστο, πολύ εύπεπτο και εξαιρετικά υγιεινό.

Δες τα οφέλη του…
Η προέλευση του κεφίρ εντοπίζεται στον Καύκασο, αιώνες πριν, αφού τα οφέλη του για την υγεία ήταν γνωστά από πολύ παλιά. Έχει ίδια θρεπτική αξία με το γάλα, δηλαδή είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου και βιταμινών Α, Β12, Β1 και C.

ο δυνατό του «χαρτί» είναι τα προβιοτικά που περιέχει, τα οποία εμπλουτίζουν το πεπτικό σύστημα με «καλούς» μικροοργανισμούς. Αυτά τα βακτήρια είναι φιλικά είναι πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό, συμβάλλοντας σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα! Η συχνή χρήση του κεφίρ μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργήσει ένα υγιές πεπτικό σύστημα, για τη βέλτιστη υγεία και μακροζωία. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα που εμφανίζουν δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν καταναλώνουν άφοβα κεφίρ αφού περιέχει μικρά ποσοστά λακτόζης.

Πού θα το βρεις
Στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Μια καλή λύση είναι να προμηθευτείτε σπόρους κεφίρ από καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή ενημερωμένα μπαχαροπωλεία ρωτώντας εκεί πώς θα το φτιάξεις μόνος σου!

Πώς θα το απολαύσεις
Σκέτο ή χτυπημένο ως smoothie μαζί με φρούτα και άλλα υλικά της επιλογής σου όπως μέλι, ξηρούς καρπούς ή δημητριακά.

Bonus 2 γρήγορες συνταγές με κεφίρ

Για 4 άτομα: Χτυπάτε στο μπλέντερ 600ml κεφίρ με 3 κουτ. σούπας κακάο σκόνη, 4 κουτ. σούπας μέλι, 100γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και 50γρ. μπισκότα πτι-μπερ ψιλοκομμένα. Σερβίρετε με πάγο και καλαμάκι χοντρό.

Για 4 άτομα: Χτυπάτε στο μπλέντερ 600ml κεφίρ με 1 ροδάκινο σε κυβάκια, 150γρ. βατόμουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα, 1 μπανάνα σε φετούλες και 4 κουτ. σούπας μέλι. Σερβίρετε με πάγο και καλαμάκι χοντρό.

olivemagazine.gr
 

Tags
Back to top button