Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κάταγμα: Με αυτές τις 12 τροφές μπορείτε να επιτύχετε γρηγορότερη επούλωση των οστών

Το κάταγμα είναι σπάσιμο του οστού ή του χόνδρου και στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι αποτέλεσμα τραύματος.

Γάλα σόγιας: Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, το εμπλουτισμένο γάλα σόγιας είναι μία εξίσου καλή πηγή ασβεστίου.

Τόνος: Το ασβέστιο είναι αποτελεσματικό μόνο όταν συνδυάζεται με βιταμίνη D, η οποία βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στα λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος, ο σολομός και οι σαρδέλες.

Σπόροι κολοκύθας: Είναι καλή πηγή μαγνησίου, ένα μέταλλο που βοηθά στην απορρόφηση ασβεστίου και ενισχύει τη δύναμη και τη σταθερότητα των οστών.

Πιπεριές: Οι γλυκές πιπεριές και ειδικά οι κόκκινες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, απαραίτητη για τον σχηματισμό κολλαγόνου, το οποίο χρειάζονται τα οστά. Μισό φλιτζάνι πιπεριές περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι.

Κέιλ: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, την οποία ο οργανισμός χρειάζεται για να δεσμεύσει το ασβέστιο στη διαδικασία σχηματισμού του οστού.

Σαρδέλες: Είναι καλή πηγή ασβεστίου που ενισχύει τα οστά. Οι έφηβοι χρειάζονται 1300 mg ασβεστίου, οι γυναίκες 1200 mg και οι άνδρες 1000 mg την ημέρα.

Αυγά: Είναι πλούσια σε βιταμίνη D, την οποία οι οργανισμός χρειάζεται για να δεσμεύσει το ασβέστιο. Περιέχουν επίσης μικρές ποσότητες ασβεστίου και μαγνησίου. Επιπλέον είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Μαύρα φασόλια: Είναι καλή πηγή μαγνησίου, απαραίτητου για την ταχύτερη θεραπεία του σκελετού.

Σταφύλια: Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ. Τα ¾ ενός φλιτζανιού θα καλύψουν το 25% των ημερήσιων αναγκών σας.

Σολομός: Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, είναι πλούσια σε βιταμίνη D και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία επίσης παίζουν ρόλο στον σχηματισμό κολλαγόνου. Συνδυάστε τα με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπρόκολο ή κουνουπίδι.

Μαϊντανός: Το αγαπημένο μυρωδικό αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ.

 

Tags
Back to top button