Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Καρπούζι στο ψυγείο: Ένα βασικό λάθος που όλοι κάνουμε – Ποιες οι συνέπειες στην υγεία μας

Καρπούζι: Κάθε φορά που κάποιος τρώει το συγκεκριμένο φρούτο, στη συνέχεια, το τοποθετούν στο ψυγείο. Αυτό γίνεται με γρήγορες και συγκεκριμένες κινήσεις. Μάλιστα, οι περισσότεροι τοποθετούν μία πλαστική μεμβράνη από πάνω του. Ο σκοπός δεν είναι άλλος από το να το σκεπάσουν.

Αυτή η κίνηση μπορεί να εμπεριέχει, ωστόσο, κίνδυνο. Ο κίνδυνος να αφορά φυσικά τους ίδιους, αλλά και την υγεία τους. Η πλαστική μεμβράνη αποτελείται από κάποιες χημικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση στα συγκεκριμένα τρόφιμα.

Μάλιστα, πολλές μελέτες αναφέρουν πως κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τη γονιμότητα ενός ανθρώπου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να προσβάλλουν την υγεία ενός ανθρώπου. Μία από αυτές είναι και η θερμότητα που επηρεάζει τα τρόφιμα και η οποία μπορεί να επισπεύσει τη μόλυνσή τους.

Συμβουλές υγείας: Τι άλλο πρέπει να προσέξετε

Η πλαστική μεμβράνη, με την οποία έχει καλύψει κάποιος άνθρωπος ένα καρπούζι, μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη πολλών βακτηρίων. Μάλιστα, αυτό μπορεί να συμβεί ειδικότερα, σε περιπτώσεις που δεν η ψύξη στο ψυγείο δεν έχει ρυθμιστεί κατάλληλα (σ.σ. στο μέγιστο).

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε ζάχαρη. Με αυτό τον τρόπο, δηλαδή μέσω της ζάχαρης, βοηθιέται και η αναπαραγωγή των βακτηρίων.

Συμβουλές υγείας: Το επόμενο μεγάλο λάθος

Αυτό έχει να κάνει με την τοποθέτηση πολλών πλαστικών μεμβρανών. Με αυτό τον τρόπο, η νοικοκυρά θέλει να διατηρήσει φρέσκο, το καρπούζι, για περισσότερο χρόνο. Ωστόσο, αυτό αυξάνει από μόνο του τη θερμοκρασία. Το καρπούζι δεν μπορεί να πάρει τον απαραίτητο αέρα και έτσι οδηγείται στη ζύμωση και μετέπειτα στη σήψη. Πάντως, στη χειρότερη των περιπτώσεων, τα συγκεκριμένα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν σε έναν άνθρωπο, τροφική δηλητηρίαση, αλλά και διάρροια.

Tags
Back to top button