Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Καρπός τζιτζιφιάς: To νέο superfood που πρέπει να προσθέσεις στην διατροφή σου

Μπορεί για χρόνια οι τζιτζιφιές να κοσμούσαν τα πεζοδρόμια του λεκανοπεδίου της Αττικής σε περιοχές όπως η Καλλιθέα με αποκορύφωμα τις… Τζιτζιφιές, όμως πλέον αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά superfoods.

Πρόσφατα όμως το τζίτζιφο, όπως ονομάζεται ο καρπός της τζιτζιφιάς, επανήλθε στο προσκήνιο, φέροντας μάλιστα τον «εμβληματικό» τίτλο της υπερτροφής. Να γιατί:

Τα θρεπτικά του συστατικά

Περιέχει βιταμίνες Α, Β2 και C, ιχνοστοιχεία, ασβέστιο, σίδηρο και 18 από τα 24 αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.

Τα πλεονεκτήματά του για τον ανθρώπινο οργανισμό

Χρησιμοποιείται στη Δυτική και την Κινέζικη βοτανολογία, καθώς βοηθά με τη δύσπνοια, τις σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές, την αδυναμία των νεύρων, τις αλλεργίες, το άγχος και την πίεση. Θεωρείται επίσης ότι βοηθά και με το αδυνάτισμα, καθώς μειώνει την κατακράτηση των υγρών. Αποτελεί φρούτο αντιμυκητιακό, αντιβακτηριακό, αντισπασμωδικό, αντιφλεγμονώδες, ηρεμιστικό, καρδιοτονωτικό και αντιοξειδωτικό. Μέχρι και τα φύλλα του είναι θαυματουργά, καθώς χρησιμοποιούνται για μια σειρά από μολυσματικές ασθένειες, όπως ο τυφοειδής πυρετός, η ευλογιά, η ιλαρά και η ανεμοβλογιά, αφού προκαλούν εφίδρωση και ρίχνουν τον πυρετό.

Η γεύση του

Είναι απίστευτα γλυκιά και θυμίζει μήλο και χουρμά.

H ευελιξία στην κουζίνα

Το τζίτζιφο μπορεί να γίνει σιρόπι, ξίδι, κρασί, και τουρσί. Συχνά μάλιστα αποξηραίνεται και καταναλώνεται ως σνακ ή χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς. Στην περσική κουζίνα, ο καρπός αυτός εκτιμάται ιδιαίτερα και κυκλοφορεί σε πολλές μορφές ακόμη και σαν καυτερή πάστα, ενώ στην Ινδία και το Πακιστάν τόν μετατρέπουν σε καραμέλα, η οποία θεωρείται ότι ενδυναμώνει τον οργανισμό των ασθενών και βοηθά με τον καθαρισμό του αίματος.

Tags
Back to top button