Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κανέλα: Το φάρμακο για το στομάχι και τη μνήμη

Αυτό υποστηρίζουν αυστραλοί ερευνητές της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, οι οποίοι μετά από πειράματα σε χοίρους διαπίστωσαν ότι η κανέλα διατηρεί την ακεραιότητα των τοιχωμάτων του στομάχου.


«Όταν οι χοίροι που βρίσκονταν σε θερμοκρασία δωματίου κλήθηκαν να καταναλώσουν τροφή, το διοξείδιο του άνθρακα στο στομάχι τους αυξήθηκε. Όμως, όταν προσθέσαμε στο φαγητό τους κανέλα, τότε το διοξείδιο του άνθρακα μειώθηκε δια της μείωσης της έκκρισης των γαστρικών οξέων και της πεψίνης από τα τοιχώματα του στομάχου, κάτι που με τη σειρά του δρόσισε το στομάχι των πειραματόζωων κατά την φάση της πέψης. Όταν τα γουρούνια ζεσταίνονται, αναπνέουν γρήγορα και κοφτά, οπότε και αυξάνεται η απώλεια διοξειδίου του άνθρακα. Με την κανέλα, μειώνεται περαιτέρω το διοξείδιο του άνθρακα συντελώντας σε βελτίωση της υγείας των χοίρων» εξηγούν οι ειδικοί.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η κανέλα μειώνει τη θερμοκρασία στο στομάχι κατά 2 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που εξηγεί γιατί είναι δημοφιλής σε περιοχές του πλανήτη με υψηλές θερμοκρασίες, αφού κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα και τους δίνει μια αίσθηση δροσιάς.

Η παρούσα μελέτη αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης έρευνας του αυστραλιανού πανεπιστημίου, που εστιάζει στην υγεία του στομάχου με επίκεντρο τα αέριά του, τα οποία είναι υποπροϊόντα της πέψης και δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για την λειτουργία και την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.

Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports.


Επιπλέον, οι νευροεπιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Rush διαπίστωσαν ότι η κανέλα μπορεί να κάνει τη διαφορά όσον αφορά τις ικανότητες απομνημόνευσης.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνάς τους που δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Neuroimmune Pharmacology η κανέλα δρα ως τονωτικό του εγκεφάλου.

Οι ειδικοί κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα μετά από πειράματα σε ποντίκια τα οποία τρέφονταν με κανέλα. Διαπίστωσαν ότι το μπαχαρικό μεταβολιζόταν στον οργανισμό των ποντικιών σε βενζοϊκό νάτριο το οποίο όταν εισερχόταν στον εγκέφαλο των ποντικιών αύξανε τη δραστηριότητα των πρωτεϊνών (CREB) η οποία συσχετίζεται με τη μάθηση και τη μνήμη.

Οι ίδιοι επιστήμονες, είχαν διαπιστώσει σε προηγούμενη έρευνά τους ότι η κανέλα μπορεί να αναστρέψει τις βλάβες στον εγκέφαλο ποντικιών με Πάρκινσον.

Μην αμελείτε λοιπόν να προσθέτετε κανέλα στον καφέ, τα γλυκά και τα φαγητά σας, αφού εκτός από τη μοναδική γεύσης της, θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε και τη μνήμη σας.

Tags
Back to top button