Και όμως αυτή η τροφή κάνει θαύματα…
Δεν θεωρείται αγαπημένη των Ελλήνων, όμως οι ευεργετικές της ιδιότητες είναι πολλές.
Το παντζάρι μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για πολλές ασθένειες.
Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Hypertension, έδειξε ότι η κατανάλωση 500ml χυμού παντζαριών από υγιείς εθελοντές οδήγησε σε σημαντική μείωση της αρτηριακής τους πίεσης. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό ήταν πιθανό να οφείλεται στα υψηλά επίπεδα νιτρικών αλάτων που περιέχονται στο χυμό παντζαριών.
Σύμφωνα με άλλη έρευνα Τα παντζάρια περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό, γνωστό ως άλφα-λιποϊκό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης και αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Άλλες μελέτες για το άλφα-λιποϊκό οξύ έχουν επίσης δείξει μειώσεις στην περιφερική νευροπάθεια ή/και την αυτόνομη νευροπάθεια σε διαβητικούς, σύμφωνα με το onmed.