Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κάνει πίσω ο Ερντογάν: Συνάντηση με Βαρθολομαίο και εξαγγελίες για τα… ανθρώπινα δικαιώματα

Ευρύ πακέτο μεταρρυθμίσεων στον τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναμένεται να εξαγγείλει σήμερα το μεσημέρι ο τούρκος πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν

Πρόκειται για ένα ζήτημα αποτελεί ένα από τα ‘αγκάθια’ στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και με τις ΗΠΑ. Οι εξαγγελίες θα γίνουν σε ειδική εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο, στην Άγκυρα. Αναμένεται και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση, που θα πραγματοποιηθεί, στις 13.30 ώρα Τουρκίας,  εκτός από τα μέλη της κυβέρνησης, τον πρόεδρο της Βουλής και αρχηγούς κομμάτων, έχουν επίσης προσκληθεί εκπρόσωποι των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων, πρέσβεις, εκπρόσωποι του ΟΗΕ, της ΕΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, και του ΕΔΑΑ. Επίσης επί κεφαλής ΜΚΟ, πρυτάνεις, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι δικηγορικών συλλόγων και δημοσιογράφοι. Το Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, θα αποτελέσει κύριο έγγραφο πολιτικής της Τουρκίας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές.

Θ. Βερέμης σε δημοσιογράφο: ''Άντε στο δι@λ@ μ@λ@κ@''

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος είναι μεταξύ των προσκεκλημένων θρησκευτικών ηγετών, αναμένεται να μεταβεί στην Άγκυρα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Το νέο Σχέδιο Δράσης φέρεται να περιλαμβάνει ζητήματα που αφορούν τις δικαιοδοσίες των θρησκευτικών ηγετών μη μουσουλμανικών κοινοτήτων, καθώς και το καθεστώς των Βακουφίων που έχουν να κάνουν με τα περιουσιακά στοιχεία κάθε θρησκευτικής οντότητας στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, το νέο αυτό σχέδιο θα χειρίζεται νομοθετικές και διοικητικές δραστηριότητες βάσει της νομικής προβλεψιμότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα ιδιοκτησίας, τα κατοχυρωμένα δικαιώματα, την φύση του εγκλήματος και της τιμωρίας και το τεκμήριο της αθωότητας. Επιπλέον, το σχέδιο προβλέπει σημαντικές δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του δικαστικού συστήματος, τη διασφάλιση των δικαστών και την πρόσβαση στη δικαιοσύνη. Αναφέρεται ότι ο απώτερος στόχος του σχεδίου είναι “η δημιουργία ενός νέου και αστικού συντάγματος”. Για το λόγο αυτό, η 2η Μαρτίου σημαίνει επίσης μια καμπή για το έργο ενός νέου συντάγματος.

Το Σχέδιο Δράσης, το οποίο προβλέπει υψηλό επίπεδο ευαισθητοποίησης και τη δημιουργία ενός ισχυρού συστήματος προστασίας για την επίλυση των προβλημάτων στην πράξη, στοχεύει στη βελτίωση του πεδίου των δικαιωμάτων και των ελευθεριών και στην προστασία των ανθρώπων σχετικά με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και την ελευθερία των συμβάσεων. Η ενίσχυση της ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος και του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη δίνεται επίσης προτεραιότητα στη μελέτη, όπου περιλαμβάνονται η νομική προβλεψιμότητα και η διαφάνεια, η προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, της οργάνωσης και της θρησκείας.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, για την εκπόνηση του σχεδίου συμμετείχαν 1571 άτομα, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι μη-μουσουλμανικών κοινοτήτων.

Tags
Back to top button