Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

«Καμπανάκι» από τον ΙΣΑ για τα αποθέματα αίματος τους καλοκαιρινούς μήνες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε να διασφαλιστεί η επάρκεια αίματος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έτσι ώστε να μην προκύψει πρόβλημα με τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς, αλλά και εκείνους που θα χρειαστούν μετάγγιση αίματος.


Το Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», στις 4 Ιουλίου, κοινοποίησε έγγραφο στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας, με το οποίο ζητά την «κατάθεση αίματος από τους ασθενείς προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια των μεταγγίσεων». Ομως, ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να διασφαλίσουν κατά μέσο όρο έξι αιμοδότες τον μήνα, για να καλυφθούν οι ανάγκες τους, κάτι που για τους περισσότερους είναι αδύνατον.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο ,το πρόβλημα οφείλεται στη ελάττωση των εξωτερικών αιμοληψιών, στη μείωση των αιμάτων από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό κατά 200 φιάλες το μήνα καθώς και στη μειωμένη προσέλευση αιμοδοτών λόγω διακοπών.

«Το πρόβλημα που παρουσιάζεται με τα αποθέματα αίματος τους καλοκαιρινούς είναι μέχρι ένα βαθμό αναμενόμενο και γι αυτό οι αρμόδιες αρχές όφειλαν να είχαν μεριμνήσει εγκαίρως, για να το αποτρέψουν και όχι να ρίχνουν την ευθύνη στους ασθενείς», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

«Το τελευταίο χρόνο τα τμήματα αιμοδοσιών έχουν αποδυναμωθεί σε ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα να γίνονται με δυσκολία οι εξωτερικές αιμοληψίες και να έχει συρρικνωθεί το ωράριο λειτουργίας τους, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση», συμπλήρωσε ο κ. Πατούλης και επεσήμανε ότι το υπουργείο Υγείας έχει ευθύνη για αυτή την κατάσταση και οφείλει να λύσει άμεσα το πρόβλημα, διασφαλίζοντας τις μεταγγίσεις των ασθενών.


 

Tags
Back to top button