Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Καλεντερίδης και Παπαδόπουλος: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της (Βίντεο)

Τα γεγονότα με την Αλβανία μπορούν να επηρεάσουν τις λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν με την Τουρκία. Αυτή είναι η βασική θέση που φαίνεται να υποστηρίζουν τόσο ο γεωπολιτικός αναλυτής Σ. Καλεντερίδης όσο και ο Αλ. Παπαδόπουλος.


Πιο συγκεκριμένα ο Σ. Κλεντερίδης υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί, ότι η πολιτική κατευνασμού εδώ και 15 χρόνια έναντι της Αλβανίας δεν ωφέλησε σε τίποτα την χώρα μας και αντίθετα οδήγησε στην εντύπωση διαχρονικά , ότι είμαστε αδύναμοι να προστατεύσουμε στοιχειωδώς τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα κι ας περιγράφονται αυτά στο Σύνταγμα της Αλβανίας.

Στις προκλητικές πολιτικά κινήσεις του Ράμα, μετά τη δολοφονία του 35χρονου ομογενή, χρειάζεται μια αντίδραση ισχύος , ώστε η άλλη πλευρά να αντιληφθεί ότι όλα έχουν ένα όριο και όλοι οι δρώντες στη περιοχή να μας λάβουν σοβαρά υπόψη τους, όπως ένα άμεσο πρώτο βέτο στην πορεία των ενταξιακών συνομιλιών της Αλβανίας με την Ε.Ε. και όχι λάθη όπως το 2010 που δεχτήκαμε την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, πριν καν ολοκληρώσουν την συμφωνία με τις θαλάσσιες ζώνες μαζί μας.

Η ένταση σε Κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο είπε ο Σ. Καλεντερίδης, είναι για την ώρα ελεγχόμενη από την Τουρκία και δεν πρέπει να πέσουμε στη παγίδα κλιμάκωσης της εμείς στρατιωτικά, ώστε να αντιληφθούν και οι παίκτες ισχύος στη περιοχή, ότι εδώ διακυβεύονται και τα δικά τους ενεργειακά συμφέροντα. Εξήγησε όμως γιατί τελικά το περίφημο casus belli της Τουρκίας από το 1995 σε ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμη παγίδα για την ίδια την Τουρκία.

Σε παρόμοιο κλίμα φαίνεται να κινείτε και ο Αλ. Παπαδόπουλος:


Είναι προφανές ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός, επιχειρεί και για εσωτερικούς λόγους και εξαιτίας των θερμών σχέσεων που έχει με τον Ερντογάν, να στρέψει αλλού τη συζήτηση με αφορμή τον θάνατο του Έλληνα ομογενή στη Βόρειο Ήπειρο. Κατά τον ίδιο κλειδί εδώ είναι να μην δημιουργηθεί τετελεσμένο αρνητικό για την Τουρκία με τον καθορισμό αγιαλίτιδας και ΑΟΖ αναφορικά με τα διαπόντια νησιά της Ελλάδας στο Ιόνιο, άρα η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί και να δράσει αναλόγως , μην περιμένοντας βελτίωση αλλά όξυνση των σχέσεων, ειδικά με την Αλβανία του πρωθυπουργού της Ράμα.

Η Ελλάδα, είπε ο Αλέκος Παπαδόπουλος θα πρέπει να χειριστεί με λεπτότητα και ευελιξία τις προκλήσεις της Τουρκίας, να μη πέσει στη παγίδα στρατιωτικοποίησης των προκλήσεων της άλλης πλευράς , ενδεχομένως και για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και να ενεργοποίηση για την αποτροπή , όλους τους διεθνής παράγοντες και συμμάχους. Η υπόθεση των 12 ναυτικών μιλίων , απασχολεί δεκαετίες όλα τις ελληνικές κυβερνήσεις και το casus belli της Τουρκίας που δεν είναι σημερινό, δεν χρειάζεται άστοχες ενέργειες σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής.

https://www.youtube.com/watch?v=wFibTZ2Ise

 

Tags
Back to top button