Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Και όμως τρώμε πλαστικό σε κάθε γεύμα! – Περίπου 14 κομμάτια καταπίνουμε κάθε φορά

Σε μια απίστευτη διαπίστωση έφτασαν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt στο Εδιμβούργο, καθώς ανακοίνωσαν πως ο μέσος άνθρωπος καταπίνει μέχρι και 68.415 επικίνδυνες πλαστικές ίνες το χρόνο.

Η σκόνη από τις οικοσυσκευές εμπεριέχει συνθετικές ίνες οι οποίες πέφτουν στο πιάτο μας και άθελά μας τις τρώμε. Οι ερευνητές κατέληξαν στο ιδιαίτερα ανησυχητικό συμπέρασμα για την ανθρώπινη υγεία τοποθετώντας κολλώδεις παγίδες σκόνης στο τραπέζι δίπλα σε πιάτα σε τρία σπίτια κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Η μελέτη των Σκοτσέζων ερευνητών επιβεβαίωσε την ανησυχητική διάδοση πλαστικών σωματιδίων μέσω του αέρα,όπως είχε προκύψει από έρευνα που είχε δημοσιευτεί στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» στις αρχές Μαρτίου.

Η μελέτη της βρετανικής εφημερίδας,που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας υπό τον τίτλο: "Το Turn The Tide on Plastic", είχε αποκαλύψει ότι, τα φιλέτα φρέσκου ψαριού σε μεγάλα σούπερ μάρκετ περιέχουν μέχρι 139 κομμάτια πλαστικού ανά 240 γραμμάρια.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πάντως, ότι η κατάποση πλαστικών σωματιδίων μπορεί να βλάψει τους πνεύμονες, να δηλητηριάσει τους νεφρούς κάνοντας επίσης άνω-κάτω τις ορμόνες.

Οι περισσότερες έρευνες που είχαν δημοσιευτεί παλαιότερα έδειχναν ότι, ο κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία,κατά κύριο λόγο,προερχόταν από την κατανάλωση ψαριών,μολυσμένων από τα πλαστικά απόβλητα στους ωκεανούς.

Tags
Back to top button