Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Και όμως αληθινό: Στην Ιαπωνία τρώνε γενετικά τροποποιημένες μπανάνες με την φλούδα! (φωτό, βίντεο)

Στον κόσμο του φαγητού ανά διαστήματα παρατηρούμε διάφορες ιδιαίτερες περιπτώσεις που μάς κινούν το ενδιαφέρον που έχουν δημιουργηθεί από επιστημονικές ομάδες με σκοπό να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Μια από τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις είναι μια μπανάνα της οποίας η φλούδα δεν πετάγεται αλλά τρώγεται.

Πρόκειται για τις μπανάνες «Mongee», ένα νέο είδος που δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε στην Ιαπωνία, οι οποίες μπορούν να καταναλωθούν ολόκληρες, μαζί με τη φλούδα.

Την καλλιέργειά τους ανέλαβε η «D&T Farm», μια εταιρεία που πραγματοποιεί έρευνες, ενώ εξίσου πρωτοπόρα με το προϊόν είναι και η μέθοδος παραγωγής του, δεδομένου ότι καλλιεργείται σε ακραίες συνθήκες προσομοίωσης καιρικών καταστάσεων παρόμοιων με αυτές της εποχής των παγετώνων.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας παραγωγής της «Mongee», πρόκειται για μια μπανάνα γλυκιά, με περιεκτικότητα σε σάκχαρα περίπου 5 γραμμάρια περισσότερα από τις συμβατικές.

Όσο για τη φλούδα της, υποστηρίζουν ότι δεν είναι πικρή όπως οι κλασικές μπανάνες ενώ όσοι τη δοκίμασαν υποστήριξαν επίσης ότι έχει γεύση που μοιάζει πολύ με αυτή του ανανά.

Δεδομένου ότι η πλήρης αποσύνθεση της φλούδας μιας μπανάνας μπορεί να διαρκέσει περίπου δύο χρόνια, μια τέτοια ανακάλυψη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της αντιμετώπισης των απορριμάτων που προέρχονται από φαγητό.

Αν εύλογα αναρωτιέστε για το πότε μπορείτε να τη δοκιμάσετε, αυτό μάλλον δεν θα γίνει άμεσα αφού προς το παρόν παράγονται μόνο 10 μπανάνες την εβδομάδα…

Όσο για το πόσο κοστίζουν, 648 Yen, δηλαδή περίπου 4,75 ευρώ.

 

 

Με πληροφορίες από olivemagazine.gr

Tags
Back to top button