Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Καφές: Πότε ωφελεί την υγεία και πότε μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό

Οι έρευνες σχετικά με τις επιδράσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό, έχουν αντιφατικά ευρήματα. Τα συνιστώμενα όρια πρόσληψης καφεΐνης έχουν δημιουργήσει σύγχυση στους λάτρεις του καφέ.

Κάποιες φορές, από διαφορετικές μελέτες που εξετάζουν την ίδια πτυχή της κατανάλωσης καφεΐνης προκύπτουν αντιφατικά ευρήματα που δημιουργούν σύγχυση, κάνοντας όλους να απορούν: Τελικά τι πρέπει να ξέρουμε πριν καταναλώσουμε ακόμα μία κούπα καφέ;

Μια εκτενής ανάλυση 1.277 προηγούμενων μελετών που δημοσιεύθηκε στο Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety διαπίστωσε ότι τα πιθανά οφέλη από την κατανάλωση μέτριας ποσότητας καφέ (περίπου 4 κούπες των 236ml καφέ ημερησίως) υπερτερούν έναντι των κινδύνων. Μάλιστα, άλλη έρευνα σχετικά με τα οφέλη της καφεΐνης στην υγεία της καρδιάς που δημοσιεύθηκε στο Circulation, ανέτρεψε τα ευρήματα των προηγούμενων 20 ετών.

Από την άλλη πλευρά, μια έρευνα που διεξήχθη στο Κέντρο Ιατρικής Ακριβείας στην Αυστραλία ανέδειξε το ανώτατο όριο της ασφαλούς κατανάλωσης, διαπιστώνοντας ότι από τις έξι κούπες καφέ και πάνω κάθε μέρα δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία της καρδιάς. Ο λόγος είναι ότι ποσότητα αυτή θεωρητικά μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, ένα παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η καφεΐνη δεν είναι το μόνο ενεργό συστατικό στον καφέ, αλλά ο εντοπισμός των ml της είναι ένας καλός τρόπος μέτρησης της πρόσληψης, με τα 400ml ημερησίως να συνιστούν το όριο που ορίζεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής. Σημειώνεται ότι μία κούπα καφέ περιέχει, κατά μέσο όρο, 80ml καφεΐνης.

Καλό θα είναι, λοιπόν, να διαβάζουμε πάντα τις ετικέτες στα μείγματα των ροφημάτων καφεΐνης και σε άλλα προϊόντα που περιέχουν αυτό το συστατικό, έτσι ώστε να ξέρουμε πόση καφεΐνη περιέχει κάθε μερίδα και πόσες μερίδες περιέχονται σε κάθε ρόφημα. Επίσης, να ελέγχουμε πάντα τον αριθμό των θερμίδων, ο οποίος μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός για κάποιον που προσπαθεί να χάσει βάρος.

Tags
Back to top button