Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κ. Λουκόπουλος: Το ΚΥΣΕΑ, οι τουρκικές απειλές και η πολιτική και διπλωματική δράση

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΠΕΜΑΣ), αντιστράτηγος ε.α., Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, εξηγεί στον 98.4 πως αν η κρίση με την Τουρκία είναι αναβαθμισμένη και υπαρκτή, το ΚΥΣΕΑ για λόγους ουσιαστικούς, αλλά και συμβολικούς ως προς το μήνυμα προς την Τουρκία, θα έπρεπε ήδη να έχει συνεδριάσει.

Η Ελλάδα ορθά με πρωτοβουλία της δεν κλιμακώνει, όμως η θέση της θα πρέπει να είναι καθαρή προς συμμάχους και όσους εκτοξεύουν πολεμικές απειλές, πως η απάντηση σε τυχόν ενέργειες επί του πεδίου θα είναι συντριπτικές ίσης ή και ανώτερης βαρύτητας.

Ο κ. Λουκόπουλος τονίζει την ανάγκη για επείγουσες πολιτικές και διπλωματικές δράσεις διεθνώς, αλλά και τα όρια διασφάλισης της Ελλάδας με συγκεκριμένες «κόκκινες γραμμές» ακόμη και εντός του ΝΑΤΟ.

Εκτιμά ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα σε αυτή τη φάση η Τουρκία έχει αναβαθμίσει ποιοτικά την πίεση προς την Ελλάδα , χωρίς όμως επιπλέον κινήσεις στρατιωτικού χαρακτήρα, αλλά αυτό όπως είπε αντί για εφησυχασμό , θα πρέπει να οδηγεί σε εγρήγορση και ψύχραιμη ενημέρωση και ετοιμότητα και για τους Έλληνες πολίτες.

 

Tags
Back to top button