Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Jackfruit: Το εξωτικό φρούτο που κάνει πέρα ψωμί και κρέας

Το jackfruit ή αλλιώς αρτόκαρπος έρχεται να διεκδικήσει μία θέση στη διατροφή μας. Μάλιστα, λέγεται ότι μπορεί να αντικαταστήσει το ψωμί ακόμη και το κρέας στο τραπέζι μας!

Ταχίνι: Η υπερτροφή της νηστείας –Η θρεπτική του αξία

Το jackfruit προστίθεται στις μπανάνες, τα μάνγκο, την παπάγια και διάφορα άλλα εξωτικά τροπικά φρούτα, που είναι ήδη γνωστά στην Κρήτη.

Στο φυτώριο του κ. Μανώλη Κουκουτσάκη στα Χανιά, ένα δέντρο 7 ετών καρποφόρησε για πρώτη φορά και οι καρποί είναι πραγματικά τεράστιοι, αναφέρει το Zarpanews.

«Είναι ένας καρπός που παράγεται στην Ασία και και χρησιμεύει για φαγητό», λέει ο κ. Κουκουτσάκης και προσθέτει: «Μπορεί να φτάσει και τα 15 κιλά. Είναι ένα δέντρο που θέλει πολύ ζεστό κλίμα και υγρασία. Στο θερμοκήπιο είναι μια χαρά. Είναι πολύ θρεπτικό, μπορεί να αντικαταστήσει το ψωμί και το κρέας».

Ο αρτόκαρπος έγινε γνωστός στην Ευρώπη από τους Πορτογάλους που τον συνάντησαν για πρώτη φορά στην Ινδία το 1499. Στην Ασία, χρησιμοποιείται ως τροφή ο ίδιος ο καρπός, ο οποίος έχει γλυκιά γεύση, αλλά και οι σπόροι του ως σνακ.

Εμφανίζεται όμως και σαν υποκατάστατο κρέατος, καθώς με συγκεκριμένο τρόπο ετοιμασίας, η υφή του, η γεύση και η εμφάνιση, τού μοιάζουν αρκετά.

Είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, οι οποίες έχουν θετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα και επίσης περιέχει βιταμίνη Β6 και βιταμίνη C.

Η εμφάνισή του είναι… ιδιαίτερη και σίγουρα όχι η συνηθισμένη για ένα φρούτο.

Στην Ινδία το 2017 είχαν παραχθεί 1,4 εκατομμύρια τόνοι αρτόκαρπου, ενώ ακολουθούσε το Μπαγκλαντές, η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία.

Tags
Back to top button