Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισπανία: Κατασχέθηκαν 4,5 τόνοι κοκαΐνης και έγιναν 15 συλλήψεις

Το πλοίο που αναχαιτίστηκε στον Ατλαντικό, 80 ναυτικά μίλια από τα Κανάρια Νησιά και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σάντα Κρουθ της Τενερίφης είχε 4,5 τόνους κοκαΐνης. 15 οι συλληφθέντες, 2 Αλβανοί και 13 Πακιστανοί.

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blume, με σημαία Τόγκο, το οποίο προερχόταν από τη Νότια Αμερική, σύμφωνα με την

Η έρευνα στο πλοίο διενεργήθηκε από τη στιγμή που ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Τενερίφης στις 13:00 το απόγευμα της Πέμπτης, όπου έφτασε συνοδευόμενο από σκάφη της Τελωνειακής Επιτήρησης.

Η επιβίβαση στο πλοίο, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στα ανοιχτά του Ατλαντικού από το Πλοίο Ειδικών Επιχειρήσεων «Fulmar» της Υπηρεσίας Τελωνειακής Εποπτείας της Εφορίας, και ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη, δεδομένης της κατάστασης της θάλασσας και των μεγάλων διαστάσεων του φορτηγού, σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομία.

Γαλλία – Ισπανία: Μακρόν και Σάντσεθ υπέγραψαν «συνθήκη φιλίας και συνεργασίας»

Η επιχείρηση ξεκίνησε ως αποτέλεσμα διεθνούς συνεργασίας. Ερευνητές της Υπηρεσίας Τελωνειακής Εποπτείας, της Εθνικής Αστυνομίας και της Πολιτικής Φρουράς, βάσει της ανταλλαγής πληροφοριών που παρήχθησαν μεταξύ του Κέντρου Ανάλυσης και Επιχειρήσεων του Ατλαντικού (MAOC-N) και του Κέντρου Πληροφοριών κατά της Τρομοκρατίας και του Οργανωμένου Εγκλήματος (CITCO), προσδιόρισαν την πιθανή εμπλοκή ένα σκάφος ύποπτου για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική.

Ως συνέπεια αυτού, η Υποδιεύθυνση Τελωνειακής Επιτήρησης της Φορολογικής Υπηρεσίας έστειλε το ειδικό πλοίο του «Fulmar» για να εντοπίσει και τελικά να επιβιβαστεί στο φορτηγό τα ξημερώματα της 18ης Ιανουαρίου στα ανοιχτά της θάλασσας.

Την ώρα της επιβίβασης παρατηρήθηκε ότι το φορτηγό μετέφερε περίπου 200 τόνους καφέ ως δηλωμένο εμπόρευμα. Εμπόρευμα πολύ χαμηλότερο από την πραγματική χωρητικότητα φορτίου του πλοίου, γεγονός που προκάλεσε την προσοχή των λιμενικών.

Στη συνέχεια, σε έλεγχο των κοινόχρηστων χώρων του φορτηγού πλοίου, διαπιστώθηκε η παρουσία απροσδιόριστου αριθμού δεμάτων από αυτές που χρησιμοποιούνται συνήθως για διακίνηση κοκαΐνης, και γι΄ αυτό συνελήφθησαν τα 15 μέλη του πληρώματος του πλοίου. Δύο πολίτες αλβανικής υπηκοότητας και 13 πακιστανικής.

Οι συνθήκες επιβίβασης ήταν «πολύ περίπλοκες λόγω της κατάστασης στη θάλασσα και του μεγάλου μεγέθους του πλοίου». Παρόλα αυτά, «η ταχεία δράση του «Fulmar» και του πληρώματος του απέτρεψε μια πιθανή μεταφόρτωση των ναρκωτικών σε άλλα πλοία, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τον εντοπισμό της κρύπτης».

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η ανάρτηση του Βασιλικού Οίκου της Ισπανίας για την κηδεία

Τόσο οι συλληφθέντες, το πλοίο, τα ναρκωτικά και η διαδικασία συνολικά πέρασε στα χέρια του Κεντρικού Ανακριτικού Δικαστηρίου.

Αυτή η επιχείρηση, που διευθύνεται και συντονίζεται από την Εισαγγελία Καταπολέμησης Ναρκωτικών του Εθνικού Δικαστηρίου ( Audiencia Nacional), προστίθεται σε αυτές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στη λεγόμενη «Διαδρομή του Ατλαντικού» της κοκαΐνης, γνωστή για τη χρήση της από αλιευτικά σκάφη, εμπόρους και φορτηγά πλοία. , που προέρχονται από τη Νότια Αμερική, μεταφορτώνουν ναρκωτικές ουσίες στη μέση του Ατλαντικού για τη μετέπειτα εισαγωγή τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

 

Tags
Back to top button