Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Είναι γεγονός! Η δουλειές του νοικοκυριού μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο για τις γυναίκες

Οι γυναίκες που μετά τα 60 τους κάνουν δουλειές ρουτίνας του σπιτιού, όπως μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων, σκούπισμα, κηπουρική κ.α., έχουν σημαντικά μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο

Το γρήγορο περπάτημα ή το τρέξιμο δεν είναι οι μόνες δραστηριότητες που μειώνουν τους κινδύνους για την καρδιά ή τον εγκέφαλο. Οι γυναίκες που μετά τα 60 τους κάνουν δουλειές ρουτίνας του σπιτιού, όπως μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων, σκούπισμα, κηπουρική κ.α., έχουν σημαντικά μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, η οποία μάλλον δεν θα ενθουσιάσει τις…φεμινίστριες.

Υγεία: Είκοσι λεπτά άσκησης στα 70 προστατεύουν την καρδιά

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Στιβ Νγκουγιέν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Journal of American Heart Association», μελέτησαν 5.416 γυναίκες 63 έως 97 ετών, οι οποίες δεν είχαν καρδιολογικά προβλήματα στην αρχή της έρευνας. Οι συμμετέχουσες φορούσαν μια συσκευή καταγραφής των κινήσεων τους. Στην πορεία της μελέτης 616 γυναίκες διαγνώστηκαν με καρδιαγγειακή νόσο, 268 με νόσο της στεφανιαίας, 253 έπαθαν εγκεφαλικό και 331 πέθαναν από καρδιαγγειακά αίτια.

Διαπιστώθηκε ότι, σε σύγκριση με όσες αφιέρωναν λιγότερες από δύο ώρες τη μέρα στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού, εκείνες που ασχολούνταν επί τουλάχιστον τέσσερις ώρες με το νοικοκυριό, είχαν 43% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, 43% μικρότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, 30% μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού και – το σημαντικότερο – 62% μικρότερο κίνδυνο θανάτου καρδιαγγειακής αιτιολογίας.

«Η μελέτη δείχνει ότι όλες οι κινητικές δραστηριότητες μετράνε για την πρόληψη της νόσου. Η αφιέρωση περισσότερου χρόνου στις καθημερινές δραστηριότητες έχει ως αποτέλεσμα τον μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο», δήλωσε ο Νγκουγιέν. Η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου των γυναικών και των ανδρών άνω των 65 ετών.

Tags
Back to top button