Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ίλιγγος: Αυτά είναι τα θρεπτικά συστατικά που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισής του

Όπως είναι ευρέως γνωστό, ο ίλιγγος είναι η ξαφνική αίσθηση ότι περιστρέφεται κανείς γύρω από τον εαυτό του και μάλιστα προκαλείται από μια απλή αλλαγή της θέσης του κεφαλιού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, για το 86% των ανθρώπων που πάσχουν από καλοήθη ίλιγγο θέσης, η κατάσταση παρακωλύει απλές καθημερινές δραστηριότητες έως τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Κορεάτικη έρευνα για τον καλοήθη ίλιγγο θέσης έδειξε πως η πρόσληψη συγκεκριμένων συμπληρωμάτων μπορεί να βοηθήσει ασθενείς να αποφύγουν τις ανεπιθύμητες ζαλάδες. 

Μια συχνή και αποτελεσματική αντιμετώπιση αποτελεί η εκτέλεση συγκεκριμένων κινήσεων υπό ιατρική καθοδήγηση, ωστόσο τα νέα ευρήματα δείχνουν πως η αύξηση πρόσληψης βιταμίνης D και ασβεστίου ενδεχομένως να εμποδίσει την υποτροπή του ιλίγγου, σύμφωνα με τον ερευνητή Dr. Ji-Soo Kim, από το Κολλέγιο Ιατρικής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ. 

Η ερευνητική ομάδα συμπεριέλαβε στη μελέτη 900 ασθενείς με καλοήθη ίλιγγο θέσης, τους οποίους χώρισε σε δύο ομάδες: τη μία αποτελούσαν όσοι είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D (κάτω από 20 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο) στους οποίους δόθηκαν συμπληρώματα βιταμίνης D (400 διεθνείς μονάδες) και ασβεστίου (500 χιλιοστόγραμμα) δύο φορές ημερησίως, και την άλλη ασθενείς με υγιή επίπεδα βιταμίνης D (ίσο ή μεγαλύτερο από 20 ng / mL), στους οποίους δεν δόθηκε συμπλήρωμα ανεξαρτήτως τους επιπέδου.

Οι ασθενείς που έλαβαν τα συμπληρώματα παρουσίασαν μείωση κατά 24% της συχνότητας του ίλιγγου σε σύγκριση με εκείνους που δεν έλαβαν.

Ασθενείς με έλλειψη σε βιταμίνη D επωφελήθηκαν περισσότερο. Για επίπεδα βιταμίνης D χαμηλότερα από 10 ng / mL παρατηρήθηκε μείωση κατά 45% στην υποτροπή του ιλίγγου, ενώ για επίπεδα 10 έως 20 ng / mL μείωση κατά 14%.

Συνολικά, το 38% των ατόμων που έλαβαν βιταμίνη D / ασβέστιο βίωσαν δεύτερο επεισόδιο ιλίγγου, σε σύγκριση με το 47% όσων δεν λάμβαναν.
 

Tags
Back to top button