Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Μελάνια Τραμπ εξασφαλίζει την κατάπαυση πυρός μεταξύ Ρωσίας–Ουκρανίας

Η Μελάνια Τραμπ και ο εκπρόσωπός της συνεργάστηκαν απευθείας με τους ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας για να καθορίσουν τους όρους της τοπικής εκεχειρίας. Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ ξεκίνησε συζητήσεις και με τις δύο χώρες και συντόνισε τη συμφωνία τους σχετικά με τους στόχους, τις τεχνικές διαδικασίες, το χρονοδιάγραμμα, τις διαδικασίες και τους όρους της συμφωνίας, στο πλαίσιο του επίσημου ρόλου της ως Αποκλειστικός Διαμεσολαβητής.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η εκεχειρία θα σταματήσει προσωρινά κάθε στρατιωτική δράση στην Ολέσκι, ώστε να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη και να διευκολυνθεί η εκκένωση των αμάχων μέσω ενός καθορισμένου ασφαλούς περάσματος, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

«Μη στρατιωτικοί, πολιτικοί ηγέτες και από τις δύο χώρες θα συνεργαστούν για να επισκεφθούν τους κατοίκους του Ολέσκι ​​στα σπίτια τους και να καθορίσουν το επίπεδο βοήθειας που χρειάζονται. Οι κάτοικοι που επιθυμούν να εκκενώσουν θα λάβουν συντονισμένη υποστήριξη και μεταφορά στον προτιμώμενο προορισμό τους. Προβλέπω ότι κάποιοι θα θελήσουν να πάνε στη Ρωσία και κάποιοι στην Ουκρανία», δήλωσε η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια.

Η κατάσταση στο Ολέσκι ​​τράβηξε στην προσοχή της Μελάνια Τραμπ κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συζήτησης στην εκδήλωσή της με τίτλο «Fostering the Future Together» στη Νέα Υόρκη, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 81ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Η κατάσταση στο Ολέσκι ​​είναι τρομερή. Το Ολέσκι ​​είναι μια πόλη στην πρώτη γραμμή του πολέμου, στα πρόθυρα της καταστροφής. Ο εναπομείνας πληθυσμός του Ολέσκι ​​αποτελείται κυρίως από ηλικιωμένους κατοίκους που χρειάζονται επειγόντως ιατρική φροντίδα, φάρμακα, τρόφιμα και καθαρό νερό», δήλωσε η Μελάνια Τραμπ.

Μόσχα: Νέες επιθέσεις σε λιμενικές και σιδηροδρομικές υποδομές της Ουκρανίας

«Οι κάτοικοι του Ολέσκι ​​έχουν περιορισμένο ηλεκτρικό ρεύμα, ζουν ανάμεσα σε ναρκοθετημένους δρόμους και υφίστανται τακτικές στρατιωτικές επιθέσεις. Ήταν απολύτως σαφές ότι χωρίς την παρέμβασή μου, η δυνατότητα να φέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη και να εκκενώσουμε τους ηλικιωμένους θα ήταν αδύνατη», πρόσθεσε.

«Ο εκπρόσωπός μου και εγώ αξιοποιήσαμε αμέσως το κανάλι επικοινωνίας που δημιουργήσαμε με τη Ρωσία και την Ουκρανία μέσω των προηγούμενων έξι επανενώσεων 34 παιδιών. Και τα δύο έθνη όρισαν αμέσως ομάδες για να συντονίσουν τους πολύπλοκους μηχανισμούς που εμπλέκονταν, συμπεριλαμβανομένης της αποναρκοθέτησης. Όλα τα μέρη εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο από εκείνη τη στιγμή», εξήγησε η πρώτη κυρία.

Το Ολέσκι ​​βρίσκεται στη νότια Ουκρανία, απέναντι από το Χερσώνα, απέναντι από τον ποταμό Ντνίπρο. Πριν από τον πόλεμο, η πόλη είχε πληθυσμό περίπου 24.000 κατοίκους.

Εκτιμάται ότι παραμένουν 1.700 έως 2.000 κάτοικοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι που δεν μπόρεσαν να φύγουν, μαζί με περίπου 50 παιδιά. Δεν έχει διεξαχθεί επίσημη δημογραφική καταμέτρηση στην πόλη από το 2022.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι και ο πάπας Λέων και ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν συνομιλήσει τηλεφωνικώς πριν λίγες μέρες για την κατάσταση στην πόλη Ολέσκι. Ο ποντίφικας στήριζε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους, πράγμα στο οποίο εντασσόταν υπέρ και ο Ρώσος πρόεδρος.

Tags
Back to top button