Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ιλαρά: 88 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Έναν χρόνο μετά την αρχή της καταγραφής των κρουσμάτων της λοιμώδους μεταδοτικής νόσου που επανεμφανίστηκε στην Ευρώπη σε πληθυσμούς Ρομά αρχικά στη Ρουμανία και στη συνέχεια εξαπλώθηκε στην κεντρική και τη νότια Ευρώπη, η επιδημία της ιλαράς βρίσκεται στην Ελλάδα σε πλήρη εξέλιξη.


Ειδικότερα, την τελευταία εβδομάδα δηλώθηκαν 88 νέα κρούσματα της νόσου – αριθμός αυξημένος σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων των προηγούμενων τριών εβδομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η νόσος και οι επιπλοκές της κόστισαν τη ζωή σε ένα βρέφος, σε έναν 17χρονο και σε μία 35χρονη μητέρα δυο παιδιών. Τα δύο ανήλικα θύματα ήταν Ρομά και η γυναίκα καταγράφηκε ως ασθενής από τον γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης (συνεχίζει να) παρατηρείται στη νότια Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητά τους, τα κρούσματα αφορούν άτομα ελληνικής υπηκοότητας, κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό, κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25 έως 44 ετών, που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά. Μεταξύ τους περιλαμβάνονται και περισσότεροι από 100 επαγγελματίες Υγείας, οι οποίοι ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνουν εμβολιασμό με το μικτό εμβόλιο ιλαράς – ερυθράς – παρωτίτιδας (MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.


Tags
Back to top button