Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης: Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου από 22 - 24/2

Από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνεται Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου σε συνεργασία της Πρεσβείας της Ιαπωνίας, του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Japan Foundation

Το Φεστιβάλ-αφιέρωμα στην ιαπωνική κουζίνα, έχει θέμα «Η Συνταγή της Ιαπωνικής Κουζίνας: Eating = Loving = Living» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Περιοδεύοντος Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών 2017» του Japan Foundation.

Στα άδυτα της Ιαπωνικής κουζίνας

Σήμερα η κουζίνα της Ιαπωνίας, κερδίζοντας όλο και περισσότερους λάτρεις σε όλο τον κόσμο, έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή, αποδεικνύοντας ότι εκτός από τις γεύσεις και την αισθητική της, είναι και εξαιρετικά υγιεινή.

Οι τέσσερις ταινίες του αφιερώματος μας ξεναγούν στη μαγεία της ιαπωνικής κουζίνας: από την περίφημη τοπική κουζίνα της εποχής Εdo, στο οικογενειακό μενού της μητέρας, μέχρι το ασυναγώνιστο ιαπωνικό street food και τη θεσπέσια σούπα μιας έμπειρης γνώστριας της μαγειρικής τέχνης. 

Πέρα από εποχές, γενιές και τόπους αλλά πάντα στο πλαίσιο των στενών ανθρώπινων δεσμών-οικογενειακών, συγγενικών και κοινωνικών-υπάρχει διάχυτη μια βαθιά αγάπη για το φαγητό και τη ζωή. 

Drops of Heaven / Ten no Shizuku

Οι τέσσερις διακεκριμένες ταινίες δε, είναι γεμάτες με εξαίρετες σκηνές μαγειρικής και έθιμα των Ιαπώνων.

Η κάθε μία ταινία έχει το δικό της ύφος και αισθητική, παρουσιάζει την ιαπωνική κουζίνα ένα πλούσιο και σημαντικό κομμάτι του ιαπωνικού πολιτισμού.

Ramen Samurai

Παράλληλα με τις προβολές και καθώς η Παραδοσιακή Διατροφική Κουλτούρα της Ιαπωνίας (Washoku) συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2013, θα γίνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανακαλύψτε την Καταπληκτική Ιαπωνική Διατροφή!» στο φουαγιέ του κινηματογράφου, η οποία θα επιδεικνύει την ιαπωνική διατροφή ως φορέα υγείας, μακροζωίας και καλλιτεχνικής αισθητικής.

Η ταινία «A Tale of Samurai Cooking - A True Love Story» του Yuzo ASAHARA θα ανοίξει την αυλαία των προβολών.

Mourning Recipe/ Shijuku nichi no Recipe

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου

19:30: A tale of Samurai Cooking-A True Story/ Bushi no Kondate

(2013/ 121’)

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου

20:00: Mourning Recipe/ Shijuku nichi no Recipe

(2013 / 129’)

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου

19:30: Ramen Samurai

(2011 /115’)

21:30: Drops of Heaven / Ten no Shizuku

(2012/ 113’)

Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου

22 έως τις 24 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Tags
Back to top button