Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ιδού οι τέσσερις τροφές που ορθώνουν «τείχη» σε Καρκίνο, Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

Ποιος είπε ότι η μητέρα φύση δεν έχει φροντίσει να παράγει «αντιβιοτικά» για σοβαρές νόσους – μάστιγες ακόμη και της εποχής μας; Σύμφωνα με νεώτερη μελέτη επιστημόνων, υπάρχουν τέσσερις τροφές οι οποίες ορθώνουν «ασπίδα» απέναντι στον καρκίνο, τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον.


Όπως ανακοινώθηκε, η σόγια, το καλαμπόκι, τα μπιζέλια και το μπλε τυρί (ροκφόρ) περιέχουν μία φυσική ουσία, την σπερμιδίνη, η οποία δεν επιτρέπει την εκδήλωση καρκινικών κυττάρων, ενώ επιδρά αντιγηραντικά, ανανεώνοντας τα γερασμένα κύτταρα!

Με αυτόν τον τρόπο το σώμα είναι πιο υγιές, πιο νέο και με σαφώς λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσει τις σοβαρότατες ασθένειες που προαναφέραμε. Ο Δρ. Άσερ Γκαντ, του Ινστιτούτου Γουάιζμαν, στο Ισραήλ, δήλωσε: «Αυτή η ανακάλυψη αναδεικνύει τη στενή σχέση του κιρκαδικού ρολογιού και του ανθρώπινου μεταβολισμού, διανοίγοντας νέες δυνατότητες σε επίπεδο διατροφικής παρέμβασης. Η μειωμένη κιρκαδική ρυθμικότητα έχει συνδεθεί με την εκδήλωση ασθενειών γήρατος, όπως ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ και η Νόσος του Πάρκενσον, αλλά και οι φλεγμονές».

Η σπερμιδίνη είναι μία από τις ουσίες που ρυθμίζουν τις διεργασίες των ανθρώπινων κυττάρων, όπως η ανάπτυξη και ο πολλαπλασιασμός τους. Τα πειράματα έγιναν σε ποντίκια και αναμένεται να εφαρμοστούν σύντομα και στους ανθρώπους. Εφόσον επιβεβαιωθούν, ενδέχεται να αλλάξουν σε ικανό ποσοστό τις διατροφικές συνήθειες εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

Ο Δρ Άσερ, πάντως, προειδοποίησε ότι οι ηλικιωμένοι δεν θα πρέπει να σπεύσουν να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες, καθώς ο οργανισμός θα κρατήσει μόνο τα στοιχεία εκείνα που έχει ανάγκη. Η τυχόν εφαρμογή της συγκεκριμένης ανακάλυψης στο μέλλον, θα γίνεται με κλινικό τρόπο και μέσω ιατρικής παρακολούθησης.


Ωστόσο, οι τέσσερις συγκεκριμένες τροφές, όντως περιέχουν τη χρήσιμη ουσία κατά του καρκίνου, του Αλτσχάιμερ και της Νόσου του Πάρκινσον.

Tags
Back to top button