Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ιδού ο λόγος που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε κέτσαπ

H κέτσαπ αδιαμφισβήτητα, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας υλικά στο σουβλάκι, αλλά και πάνω από τις τηγανητές πατάτες.

Πολλοί είναι εκείνοι που την χρησιμοποιούν καθημερινά μαζί με τα κρεατικά τους και πιο συγκεκριμένα με το burger και τα hot dogs, για την γλυκιά και νόστιμη γεύση που έχει.

Βέβαια, μπορεί να σκέφτεσαι πως στην ουσία είναι φτιαγμένη μόνο από ντομάτα και η ντομάτα είναι υγιεινή, αλλά μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ένας εφιάλτης για την διατροφή και τον μεταβολισμό σου, ακόμη και αν τρως μόλις ένα κουταλάκι την ημέρα. Πως όμως επηρεάζει την υγεία σου και γιατί θα έπρεπε να σταματήσεις να την χρησιμοποιείς;

Γιατί η κέτσαπ κάνει κακό στην υγεία σου!

Αρχικά, θα πρέπει να δούμε από τι αποτελείται η ketchup. Για να την φτιάξεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, ξύδι, σιρόπι καλαμποκιού πλούσιο σε φρουκτόζη, κρεμμύδι σε σκόνη, μπαχαρικά και αλάτι.

Ποιο είναι όμως το πρόβλημα με τα υλικά που μόλις αναφέραμε;

Ας τα πάρουμε ένα ένα και να δούμε στο τι μας επηρεάζουν. Αρχικά ας ασχοληθούμε με τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας πως η ντομάτα είναι πολύ καλή για την υγεία και το σώμα μας, αλλά για να φτάσει σε αυτή τη μορφή για να γίνει κέτσαπ έχει εκτεθεί για πολλές ώρες σε υψηλή θερμότητα και έχει μαγειρευτεί ξανά και ξανά, χωρίς τους σπόρους και την φλούδα της, με αποτέλεσμα να χάσει όλες της τις βιταμίνες και τα μέταλλα.

Όσον αφορά το σιρόπι καλαμποκιού μία λέξη μπορεί να το περιγράψει σωστά και αυτή είναι η Ζάχαρη! Η φρουκτόζη υπάρχει σχεδόν παντού και είναι από τις κύριες αιτίες της παχυσαρκίας και του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Το χειρότερο όμως είναι πως το σιρόπι είναι κατά 70% με 85% γενετικώς τροποποιημένο, καθώς έχει υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα και διάφορες άλλες χημικές ουσίες.

Το αλάτι, από την άλλη πλευρά, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την πίεση και την ροή του αίματος μας, γι’ αυτό και οι γιατροί μας συστήνουν να το αποφεύγουμε. Τέλος, τα μπαχαρικά είναι τα μόνα που σε γενικές γραμμές δεν επηρεάζουν την υγεία μας, αλλά το κακό είναι ότι δεν αναγράφονται καν στην συσκευασία και αυτό γεννά απορίες.

Οπότε, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα καθημερινά και πάλι μπορεί να βλάψει την υγεία σου και θα ήταν καλό να την αποφεύγεις, όσο δύσκολο και αν σου είναι, λόγω της υπέροχης γεύσης της.

​​​​​​​

Tags
Back to top button