
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες του OPEC και των εταίρων του και έχουν πραγματοποιήσει συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε ο Λευκός Οίκος την Τρίτη.
"Είναι ενθαρρυντικό ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των μελών του OPEC προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία…, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση σε προστική οικονομικά και αξιόπιστη ενέργεια”, τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, σύμφωνα εμ το Reuters.
Ρωσία προς OPEC: Να σταματήσουν οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου
Την παρέμβαση των ΗΠΑ προκάλεσαν οι φόβοι για ενδεχόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των μελών του OPEC+ την Δευτέρα για αύξηση της παραγωγής του, την ώρα που ανακάμπτει η ζήτηση εν μέσω του ανοίγματος των οικονομιών.
Αφορμή για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ήταν η άρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να συναινέσουν την πρόταση του καρτέλ για σταδιακή αύξηση κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο, αλλά παράταση των υπόλοιπων περικοπών έως τα τέλη του 2022.