Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΗΠΑ: Aποτύχαμε-Ξεκινά η τουρκική επιχείρηση! -Τους στοχεύουν με ΤΟW οι Κούρδοι - Χιλιάδες Τούρκοι έλαβαν θέσεις μάχης!

Άσχημη εξέλιξη και για τα ελληνοτουρκικά είχαμε στην Συρία καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν πως παρά τις ασφυκτικές πιέσεις στην Τουρκία, δεν τα κατάφεραν. Η τουρκική επιχείρηση θα ξεκινήσει.

Η Άγκυρα δεν ελέγχεται πλέον και αυτό πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν και εμείς.

Ήδη σε βίντεο και εικόνες που μπορείτε να δείτε, χιλιάδες Τούρκοι και κυρίως τουρκόφιλοι στρατιώτες, τζιχαντιστές κτλ έχουν μετακινηθεί και έχουν λάβει θέσεις μάχης κοντά στις πόλεις Τελ Ριφάατ και Μανμπίτζ.

Τουρκικές πηγές ανέφεραν πως “oι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας και οι Σύροι μαχητές(τζιχαντιστές και ισλαμιστές) που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες και αναμένουν εντολές από την Άγκυρα για έναρξη της επιχείρησης στη βόρεια Συρία”.

Χτες τη νύχτα τουρκικά ελικόπτερα έπληξαν κουρδικούς στόχους στην περιοχή.

Δείτε βίντεο με τις φιλοτουρκικές δυνάμεις 

Οι Κούρδοι στοχεύουν με TOW τις τουρκικές δυνάμεις

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι κουρδικές δυνάμεις έχουν εξοπλιστεί με αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους TOW. Μάλιστα δημοσιεύουν και εικόνες που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Σημειώνουν χαρακτηριστικά:

“Μετά το σήμα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την στρατιωτική επιχείρηση, το PKK/YPG προσπαθώντας να προετοιμαστεί στο Τελ Ριφάτ και στη Μανμπίτζ, άρχισε να σκάβει τούνελ και να κρύβει όπλα.

Oι Κούρδοι παρακολουθούν προς την κατεύθυνση της Τζαραμπλούς, ενώ τα στοιχεία της οργάνωσης στην πρώτη γραμμή είχαν αντιαρματικούς πυραύλους αμερικανικής κατασκευής με τις κάννες τους να στοχεύουν προς την περιοχή της Ασπίδας του Ευφράτη.

Επιπλέον, οι Κούρδοι στην Μάνμπιτζ έχουν ρωσικά και αμερικανικά ελαφρά και βαρέα όπλα καθώς και πυραύλους TOW. Επίσης διαθέτουν όλμους και βαριά πολυβόλα στην πρώτη γραμμή πυρός προς την κατεύθυνση του Jarabulus.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα συλλέξει τα βαρέα όπλα που έδωσε στην τρομοκρατική οργάνωση YPG/PKK μετά το πέρας της καταπολέμησης του DAESH, αλλά δεν το έκανε.

Στις εικόνες που καταγράφηκαν στο Manbij, γίνεται αντιληπτό ότι το YPG/PKK κατέβασε τις σημαίες και τα σύμβολα της οργάνωσης.

Η οργάνωση προσπάθησε να καμουφλαριστεί ενάντια σε μια πιθανή επιχείρηση της Τουρκίας υψώνοντας τη σημαία του καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ στα κεντρικά σημεία αντί για τις σημαίες που είχε προηγουμένως στο Τελ Ριφάτ.

Διαβάστε επίσης

Η οργάνωση YPG/PKK πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις στο Jarabulus, το Afrin και το Azaz από τις περιοχές Manbij και Tal Rifat στη Συρία.

Οι δυνάμεις των YPG/PKK συχνά στοχεύουν τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας που παρέχουν υποστήριξη στις περιοχές της Επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη, Κλάδος Ελιάς και Πηγή Ειρήνης” αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

ΗΠΑ: Η Τουρκία δεν υποχωρεί – Θα ξεκινήσει η επιχείρηση στη Συρία

Η Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών για Υποθέσεις Εγγύς Ανατολής Μπάρμπαρα Λιφ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να πείσουν την Τουρκία να υποχωρήσει από μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, ωστόσο, η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει από την απόφασή της, αναφέρει το Anadolu.

Η Λιφ, έκανε τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε χθες για να συζητηθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία, το συριακό καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ και η πιθανή τουρκική επιχείρηση για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία.

Η Λιφ εξέφρασε ανησυχία για την πιθανή τουρκική επιχείρηση, σημειώνοντας ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε συνομιλίες με την Τουρκία για να αποτρέψει την πιθανή επιχείρηση.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα αξιωματούχο, η πιθανή επιχείρηση «θα θέσει σε κίνδυνο την αμερικανική αποστολή στη Συρία», προσθέτοντας:

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αποτρέψουμε την τουρκική κυβέρνηση από τη στρατιωτική επιχείρηση».

“Εκφράζουμε τις ανησυχίες μας [για την επιχείρηση], αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, [η Τουρκία] δεν υποχωρεί”, είπε.

Από την πλευρά της, η Αναπληρώτρια Βοηθός Υπουργός Άμυνας (DASD) για τη Μέση Ανατολή, Dana Stroul, εξέφρασε επίσης ανησυχία για την πιθανή τουρκική επιχείρηση, ωστόσο είπε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τις νόμιμες ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια και προτρέπουν όλα τα μέρη για την ανάγκη αποκλιμάκωσης.

Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε νέα επίθεση «μπορεί να αποδυναμώσει την περιφερειακή σταθερότητα και να θέσει σε κίνδυνο τις αμερικανικές δυνάμεις και τον συνασπισμό κατά του ISIS [Daesh]».

Δείτε βίντεο με μετακινήσεις τουρκόφιλων δυνάμεων

Κούρδοι με TOW

Tags
Back to top button