Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Τουρκία ετοιμάζει ειδική έκδοση του πυραύλου ATMACA για τα γερμανικά υποβρύχια Type-214-Ελληνική απάντηση με τα Ε/Π ROMEO

Τελικά τα 6 τουρκικά υποβρύχια U-214 που ετοιμάζονται στην Γερμανία για λογαριασμό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, θα διαθέτουν ικανότητα εκτόξευσης πυραύλων Κρουζ ATMACA απειλώντας τόσο χερσαίους όσο και θαλάσσιους στόχους.

Οι επίσημα ανακοινωμένες διαμορφώσεις του ATMACA είναι οι εξής:

➤ Ανθυποβρυχιακή έκδοση του  ATMACA

➤ Έκδοση κατά χερσαίων στόχων.  

➤ Έκδοση κατά της παράκτιας άμυνας.

➤ Ενώ ξεκίνησε η έκδοση του ATMACA για τα τουρκικά υποβρύχια.

Η Τουρκία θέλει αυτόν νέο πύραυλο που θα εξοπλίσει πολεμικά πλοία και υπό παραγγελία υποβρύχια, ο οποίος όπως λένε θα ομοιάζει με τους αμερικανικούς Tomahawk και τους ρωσικούς Kalibr.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αφού με αυτές τις δυνατότητες τα τουρκικά υποβρύχια θα δύνανται να κτυπήσουν επίγειους στόχους κοντά στα νησιά μας για παράδειγμα.

Η απόκτηση ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων τύπου ROMEO από τις ΗΠΑ ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, ενώ μετά το , ανοίγεται και νέο πεδίο δόξης λαμπρό για την ελληνική αμυντική βιομηχανία, ιδιωτική και κρατική.

Η Ελλάδα ωστόσο θέλει να παραμείνει κυρίαρχη στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο του Αιγαίου και για το λόγο αυτό και προχώρησε με διαδικασίες fast track στην απόκτηση επτά υπερσύγχρονων αμερικανικών ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου MH-60R.

Πρόκειται για τα περίφημα ελικόπτερα Romeo, τα καλύτερα στον κόσμο στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, εξοπλισμένα με sonar και ηλεκτρονικές συσκευές υψηλής τεχνολογίας, συστήματα αυτοπροστασίας και μεγάλη αυτονομία.

Τα νέα αποκτήματα θεωρούνται κορυφαία στο είδος τουςκαθώς είναι εξοπλισμένα με συστήματα ανθυποβρυχιακού, ηλεκτρονικού πολέμου και πολέμου επιφανείας, έχοντας τη δυνατότητα να καταστρέψουν εχθρικά πλοία σε απόσταση έως και 100 ναυτικών μιλίων (1.852 μέτρων).

Ετοιμάζει νέα κρίση η Άγκυρα: ''Μυστική συσκευή του τουρκικού κράτους βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας''

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και μεγάλο διάστημα χρονικό διάστημα, κάτω από άκρα μυστικότητα το τουρκικό κέντρο πυραύλων στην Σινώπη, ασχολείται αποκλειστικά με την έκδοση πρώτα του ATMACA για τα υπό παραγγελία υποβρύχια από την Γερμανία.

Τα τουρκικά υποβρύχια θα αποκτήσουν δυνατότητες προσβολής στόχων σε στεριά και αέρα, δημιουργώντας έναν ακόμη κίνδυνο όχι μόνο στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό, αλλά και στον ελληνικό στρατό ειδικά στα νησιά.

Επίσης η Τουρκία ετοιμάζει την κατασκευή και μικρο-δορυφόρων οι οποίοι δεν είναι προς το παρόν έτοιμοι να τεθούν σε τροχιά (το σχέδιο έχει ορίζοντα  το 2025), ενώ οι δοκιμές συνεχίζονται.

“Για τέτοια όπλα, είναι λογικό να υπάρχουν «ειδικές στρατιωτικές μονάδες" του τουρκικού στρατού.

Παράλληλα η Τουρκία κάνει τα πάντα για την απόκτηση πυρηνικών όπλων (σε συνεργασία με το Πακιστάν).Το μοναδικό ανάχωμα στα τουρκικά σχέδια είναι η Ελλάδα, η Γαλλία και η Αίγυπτος, οι οποίες θα νοιώσουν στο πετσί τους τις όποιες αρνητικές εξελίξεις από την τουρκική επιθετικότητα.

 

 

Tags
Back to top button