Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η θρεπτική αξία και η σημασία του αβοκάντο στη διατροφή μας

Πλούσιο σε θρεπτική αξία, το αβοκάντο είναι ένα ιδιαίτερο φρούτο, καθώς η σύστασή του διαφέρει σημαντικά από τα υπόλοιπα.


Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, το οποίο ωστόσο αποτελείται κυρίως από μονοακόρεστα λιπαρά, που ασκούν καρδιο-προστατευτική δράση μειώνοντας τα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, ειδικά όταν καταναλώνονται σε αντικατάσταση των κορεσμένων.

Από την άλλη, το αβοκάντο αποτελεί πλούσια πηγή καλίου και φυτικών ινών, συμβάλλοντας στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και διευκολύνοντας τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου, αντίστοιχα. Επιπλέον, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ, καθώς και σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας των οργανισμό από το οξειδωτικό στρες.

Τέλος, το αβοκάντο περιέχει και ευεργετικά φυτοχημικά συστατικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, που συνδέονται στενά με την υγεία των ματιών.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά αυξάνει και το θερμιδικό του περιεχόμενο. Ειδικότερα, ένα φλιτζάνι αβοκάντο κομμένο σε κύβους αποδίδει περίπου 240 θερμίδες και συνεπώς, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ημερήσια «συγκομιδή» θερμίδων, εάν δεν καταναλωθεί σε ελεγχόμενη ποσότητα.


Tags
Back to top button