Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος αποκτά εκ νέου ζωή - Έγινε πινακοθήκη με καταβολές από Νέα Υόρκη! (φωτό)

Το επιβλητικό κτίριο με την υπογραφή του Γερμανού σπουδαίου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ, γωνία Πινδάρου, Ακαδημίας και Κανάρη, παίρνει και πάλι ζωή.

Εκεί που μέχρι πρότινος στεγαζόταν η Ταινιοθήκη της Ελλάδας, εγκαινιάζεται σήμερα ένας νέος εκθεσιακός χώρος. Είναι η Allouche-Benias Gallery, που έρχεται κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη και αισιοδοξεί να ενταχθεί στον πολιτιστικό αθηναϊκό χάρτη κι από εκεί στον διεθνή. 

Δημιούργημα και έμπνευση ενός Γάλλου, του Eric Allouche (Ερίκ Αλούς), και ενός ελληνικής καταγωγής Αμερικανού, του George Benias (Τζορτζ Μπενιάς), ο νέος αυτός χώρος ξεκινά με μια τετραπλή έκθεση Αμερικανών καλλιτεχνών της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90. 

Με καταγωγή από το Aix En Provence της Γαλλίας, ο 62χρονος σήμερα Εric Allouche, είναι ιδιοκτήτης της Allouche Gallery στη Νέα Υόρκη (82 Gansevoort St, New York, NY 10014), ξεκίνησε την πορεία του από τον χώρο της διαφήμισης και στη συνέχεια, αφού πέρασε τον Ατλαντικό, στράφηκε στην τέχνη. Ο 34χρονος George Benias, άφησε πίσω του τις σπουδές οικονομικών και εδώ και εννέα χρόνια συνεργάζεται, ως επιμελητής και art dealer, με τον Allouche. Σήμερα ο ίδιος διαθέτει μια προσωπική συλλογή 300 περίπου έργων τέχνης. Μαζί, οι δυό τους, ως συνεταίροι πια, Allouche και Benias κάνουν έναν ακόμα βήμα. 

Η πρώτη έκθεση 

Η έκθεση Allouche Benias Inaugural Show παρουσιάζει τη δουλειά τεσσάρων αμερικανών καλλιτεχνών: Πρόκειται για τους Kenny Scharf, Ross Bleckner, Enoc Perez και Donald Baechler. Ολοι, πλην του Enoc Perez, ανήκουν στη γενιά του ΄80 και αντιπροσωπεύοντας με τον δικό του τρόπο ο καθένας, τον επαναπροσδιορισμό της ζωγραφικής, έτσι όπως αντικατοπτρίζεται στα όψιμα έργα του A. Warhol και στις αναζητήσεις καλλιτεχνών όπως οι J. M Basquiat, J. Schnabel, K. Haring κ.ά. Ο Perez εντάσσεται μεν σε μια νεότερη γενιά, με σαφείς επιδράσεις από τους προηγούμενους. Σαν τέσσερις ατομικές εκθέσεις, μοιρασμένες στις αίθουσες και τους δύο ορόφους του κτιρίου, αποβλέπουν σε έναν δημιουργικό διάλογο μεταξύ τους. 

 

 

Tags
Back to top button