Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και χυλοπίτες

Ένα φαγητό που θα τους εντυπωσιάσει όλους. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή.

Προετοιμασία 20′, Μαγείρεμα περίπου 1 1/2 ώρα, Ψήσιμο 20′-30′

Υλικά (για 4 άτομα)

150 γρ. ελαιόλαδο

800 γραμμάρια μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια 4 εκ.

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

250 γρ. κόκκινο κρασί

700 γρ. ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι

3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 λίτρα ζεστό νερό ή ζεστός σπιτικός ζωμός λαχανικών (σελ. 128) ή από βιολογικό κύβο

3 κόκκους μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλας

1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια 1 εκ.

300 γρ. κολοκυθάκια κομμένα κυβάκια 4 εκ.

500 γρ. μικρές τετράγωνες χυλοπίτες

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει καλά, τσιγαρίζουμε το κρέας, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και το σοτάρουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε το σοταρισμένο κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τον ντοματοπολτό και πελτέ τομάτας. Προσθέτουμε το 1 λίτρο νερό, το ξύλο κανέλας, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον υπόλοιπο ζωμό ή το νερό (1 λίτρο) και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, αδειάζουμε προσεκτικά όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα φαρδύ πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες, το δεντρολίβανο, τα κολοκυθάκια, τα κλωνάρια σέλινο, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια και τα απλώνουμε. Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Tags
Back to top button