Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος τηγανητός στον φούρνο με πάπρικες

Το καλοκαίρι θέλει ψάρι.

Υλικά
700 γρ. γαύρος φρέσκος, καθαρισμένος και φιλεταρισμένος
60 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα

ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
προζυμένιο ψωμί

Διαδικασία
Στρώνουμε χαρτί κουζίνας σε μια πιατέλα, απλώνουμε τον γαύρο, τον αλατίζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου και αδειάζουμε τα φιλέτα σε ένα βουναλάκι, στο κέντρο του ταψιού. Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τις πάπρικες, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε τα φιλέτα σε μονή στρώση, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ψήνουμε στον καυτό φούρνο για 4-6 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Δεν τα γυρίζουμε. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, σκορπίζουμε το ξύσμα, περιχύνουμε με τον χυμό και σερβίρουμε με ζεστό ψωμί. Αντί ψωμιού, μπορούμε να αλείψουμε ζεστές αραβικές πίτες με ταραμοσαλάτα, να προσθέσουμε ντοματίνια, φετάκια κρεμμυδιού, κάππαρη, μαϊντανό, ελαιόλαδο, γαύρο, ξύσμα και χυμό λεμονιού και να τυλίξουμε την πίτα σε ρολό.

Στο ποτήρι μας: Μια κομψή ρετσίνα από Ασύρτικο.

Πώς τον φιλετάρουμε; Με ένα ψαλίδι κόβουμε λίγο (όχι εντελώς) το κεφάλι στη βάση του και το τραβάμε παρασύροντας και τα εντόσθια. Ανοίγουμε με το ψαλίδι την κοιλιά του γαύρου. Πιέζουμε με τα δάχτυλα ώστε να ανοίξει το ψαράκι στα δύο καλά, ανασηκώνουμε λίγο με τα δάχτυλο το κεντρικό κόκαλο και το τραβάμε να ξεκολλήσει όλο από το ψαχνό (βλ. στο κανάλι μας στο You Tube το βίντεο: «Φτιάχνουμε γαύρο μαρινάτο σε 1½ ώρα»).

Tags
Back to top button