Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η Σιγκαπούρη γιορτάζει την εθνική της εορτή με παγωτό ρύζι-κοτόπουλο!

Η 9η Αυγούστου είναι η Εθνική Εορτή της Σιγκαπούρης, και η χώρα γιορτάζει που έγινε ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος.  Η ετοιμασία μιας σιγκαπουριανής λιχουδιάς συνοδεύει πάντα τη γιορτή: βραστό κοτόπουλο, ρύζι με τον ζωμό του κοτόπουλου και η σούπα που αναπόφευκτα προκύπτει. Τώρα πια όμως, το πιάτο υπάρχει και σε εκδοχή παγωτού!

Το πιάτο που όλοι οι Σιγκαπουριανοί λατρεύουν προέρχεται από την κινεζική νήσο Χαϊνάν. Αλλά οι πολίτες της Σιγκαπούρης το «αγκάλιασαν».

Την αγάπη του για αυτό το πιάτο την ανέβασε σε καινούργια ύψη ένα τοπικό παγωτατζίδικο. Έτσι, με αφορμή την ημέρα της Εθνικής Εορτής της χώρας, προσφέρει παγωτό με γεύση «ρύζι-κοτόπουλο». Στη γεύση αναγνωρίζουμε νότες κοτόπουλου, τσίλι και κόλιαντρου. Και στο παγωτό ανακαλύπτουμε σπυράκια ρύζι (για να είναι πιο τραγανιστό).

Μας προδιαθέτουν για το τι θα επακολουθήσει πριν την πρώτη δαγκωματιά. Το κυπελλάκι του παγωτού μιμείται μπολ για κοτόσουπα, το χρώμα του παγωτού είναι υποκίτρινο - όπως, άλλωστε, και το χρώμα της κοτόσουπας - και στο καπάκι του παγωτού βλέπουμε σε γραφιστικό το ίδιο το κοτόπουλο!

Προσοχή, το παγωτό αυτό θα μπορέσετε να το δοκιμάσετε μόνο τις μέρες που είναι κοντά στην εθνική γιορτή. Σημειώστε, στην περίπτωση που βρεθείτε στη Σιγκαπούρη: 9 Αυγούστου.
 

Tags
Back to top button