Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η ντομάτα που τα έβαψε μαύρα…

H γνωστή μας ντομάτα είναι στρογγυλή ή αβγουλωτή, ζουμερή, γλυκιά και κόκκινη. Άντε, να πετύχουμε στην αγορά ποικιλίες από ντοματίνια πράσινα ή κίτρινα. Απλά πράγματα δηλαδή. Να, που και αυτό θα αλλάξει. Και η αρχή έγινε από Βρετανούς επιστήμονες.


Μας συστήνεται ως «indigo rose», ελληνιστί «βαθύ μπλε τριαντάφυλλο» και είναι μια νέα ποικιλία ντομάτας κατάμαυρη εξωτερικά και κάτι μεταξύ βυσσινί-μοβ εσωτερικά. «Είναι ζουμερή και με ισορροπημένη γλύκα και οξύτητα» υποστηρίζουν αυτοί που την «παρασκεύασαν» και φυσικά τη δοκίμασαν. Τα χρώματά της, τρομάζουν τους υποψήφιους καταναλωτές-και όχι αδικαιολόγητα εδώ που τα λέμε-αλλά αυτή η διασταύρωση κόκκινης και μοβ ντομάτας λανσάρεται ως μια ακόμη υπερτροφή.

Σε πρώιμο στάδιο, έχει χρώμα πράσινο, μόλις όμως εκτεθεί στο φως του ήλιου, γίνεται μαύρη. Οι ειδικοί τονίζουν ότι το σκούρο χρώμα της είναι θέμα γονιδιακό και οφείλεται σε μια φυτική χρωστική ουσία, την ανθοκυανίνη, η οποία έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Πειράματα που έγιναν σε ζώα επιβεβαίωσαν αυτές τις ιδιότητες, για τον ανθρώπινο οργανισμό όμως τέτοιες θεωρίες δεν έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί. Χάρη σε αυτή την ουσία οι ντομάτες αυτού του τύπου διατηρούνται περισσότερο, κάτι που συμφέρει παραγωγούς και καταναλωτές.

Οι υπεύθυνοι παραγωγής της ντομάτας- θαύμα, όπως παρουσιάζεται, στοχεύουν αρχικά σε κοινό που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τεχνικές λεπτομέρειες αλλά δίνει προτεραιότητα στο διατροφικό κομμάτι. Όταν αποδειχθεί έμπρακτα ότι πραγματικά τέτοιου τύπου προϊόντα βελτιώνουν την υγεία, οι επιστήμονες αισιοδοξούν για την πορεία των γενετικά μεταλλαγμένων φρούτων και λαχανικών στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά.

Επειδή όμως είμαστε «φαν» του κλασικού και εποχικού, ότι και να μας τάζουν, εμείς επιμένουμε στις ζουμερές καλοκαιρινές κατακόκκινες ντοματούλες, με λίγο χοντρό αλάτι, αγνό παρθένο ελαιόλαδο και χωρίς πολλά πολλά…


Tags
Back to top button