Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η No1 αντικαταθλιπτική τροφή που αρέσει σε όλους

Λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη έχουν οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά μαύρη σοκολάτα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα επιστημόνων από τον Καναδά που δημοσιεύθηκε στο Depression and Anxiety.

Οι επιστήμονες ρώτησαν περισσότερους από 13.000 ανθρώπους για την κατανάλωση σοκολάτας και τα συμπτώματα κατάθλιψης και βρήκαν ότι όσοι ανέφεραν ότι έτρωγαν μαύρη σοκολάτα ήταν λιγότερο πιθανό να αναφέρουν σημάδια κατάθλιψης.

Ωστόσο κανένας τέτοιος συσχετισμός δεν εντοπίστηκε ανάμεσα στους ανθρώπους που έτρωγαν σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα. Όπως ανέφεραν οι ερευνητές η σοκολάτα περιλαμβάνει αριθμό ψυχοδραστικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων δύο μορφών αντιανταμιδίου, που δρουν είτε στο κεντρικό είτε στο περιφερικό νευρικό σύστημα και οι δράσεις τους προκαλούνται κυρίως από υποδοχείς κανναβινοειδών.

Επίσης η μαύρη σοκολάτα έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά που πολλοί ερευνητές συσχετίζουν με αντιφλεγμονώδη και αντικαταθλιπτική δράση.

Ωστόσο, οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι θα μπορούσε να ισχύει και το αντίστροφο, ότι δηλαδή οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη τρώνε λιγότερες σοκολάτες γιατί η κακή τους διάθεση προκαλεί απώλεια ενδιαφέροντος για γλυκά.

Οι ερευνητές με επικεφαλής την Δρ. Sarah Jackson από το UCL έλαβαν υπόψιν τους και άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο κατάθλιψης όπως το κάπνισμα και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Η Δρ. Jackson δήλωσε πως τα αποτελέσματα δίνουν ορισμένα στοιχεία ότι η κατανάλωση σοκολάτας και ειδικά η μαύρη θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο συμπτωμάτων κατάθλιψης. Ωστόσο απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να διευκρινιστεί αν η σοκολάτα αποτρέπει την κατάθλιψη ή η κατάθλιψη μειώνει την κατανάλωση σοκολάτας.

«Υπάρχει ένας αριθμός πιθανών μηχανισμών μέσω των οποίων η κατανάλωση σοκολάτας θα μπορούσε να αποτρέψει την εκδήλωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης ή έστω να τα μειώσει», κατέληξε η ερευνήτρια.

Πηγή: 

Tags
Back to top button