Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η λίμνη της Νέας Σελήνης και της καρδιάς στο Ντουμπάι

Ο ήλιος βυθίζεται στον ορίζοντα την ώρα που μια πομπή από τετρακίνητα τζιπ φτάνουν στην όαση Al Qudra στα περίχωρα του Ντουμπάι. Ο ουρανός είναι κόκκινος, ο ήλιος έχει ένα καυτό πορτοκαλί χρώμα και το μόνο που «σπάει» αυτές τις αποχρώσεις των θερμών χρωμάτων είναι οι τεράστιες λίμνες.

Πρόκειται για τεράστιες εκτάσεις νερού στη μέση των αμμόλοφων, οι οποίες κατακλύζονται από τουρίστες. Στρώνουν κουβέρτες για πικνίκ και καρέκλες για κατασκήνωση και ποζάρουν για ομαδικές φωτογραφίες.

Η τεχνητή όαση της ερήμου του Al Qudra φιλοξενεί μυριάδες τεχνητές λίμνες που περιβάλλονται από πανύψηλους αμμόλοφους και τοπική πανίδα, καθιστώντας το, ως κορυφαίο σημείο αναψυχής για τους κατοίκους του Ντουμπάι. Αλλά το 2018, το τοπικό τουριστικό αξιοθέατο σημείωσε μια άνοδο στη δημοτικότητά του, όταν εμφανίστηκε μια μυστηριώδης νέα λίμνη.
Φαινομενικά μέσα σε μία νύχτα, εμφανίστηκαν δύο λιμνοθάλασσες σε σχήμα αλληλένδετων καρδιών, πάνω σε μία διάταξη βλάστησης που έγραφε τη λέξη «αγάπη». Έτσι λοιπόν, η «Λίμνη της Αγάπης» γεννήθηκε και ο κόσμος συγκεντρώθηκε στις ακτές της για ένα instagramικό σκηνικό με φόντο την άγρια φύση.

Με βασιλική έγκριση

Κάποιοι τουρίστες έχουν δει ακόμη και μία Mercedes Benz G-Class να περνά από εκεί κοντά με την πινακίδα κυκλοφορίας να γράφει «1» - το αυτοκίνητο που οδηγεί ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, αντιπρόεδρος των ΗΑΕ και κυβερνήτης του Ντουμπάι. Μάλιστα, ο σεΐχης Μοχάμεντ φωτογραφίζεται συχνά γύρω από την όαση Al Qudra και ήταν ο γιος του αυτός που αποκάλυψε την Λίμνη της Αγάπης στον κόσμο.

Ο σεΐχης Χαμντάν μπιν Ρασίν αλ Μακτούμ, πρίγκιπας του Ντουμπάι, αποκάλυψε το νέο τουριστικό αξιοθέατο, σε μια δημοσίευση – έκπληξη στο Instagram τον Νοέμβριο του 2018. Η εναέρια άποψη των αλληλένδετων καρδιών έγινε πρωτοσέλιδο στα ΗΑΕ – δεδομένου ότι φαινομενικά εμφανίστηκε μέσα σε μία νύχτα και κανείς δεν γνώριζε για την κατασκευή νέων λιμνών.

Αλλά αυτό ήταν μέρος του όλου σχεδίου. Εκπρόσωπος του γραφείου μηχανικών του Σεϊχη Μοχάμεντ ανέφερε πως το έργο, το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται στις 11 Μαρτίου 2018, καλυπτόταν από μυστικότητα από την έναρξή του. «Το έργο πραγματοποιήθηκε διακριτικά με ελάχιστη συμμετοχή από οποιονδήποτε εκτός της ομάδας του πρότζεκτ. Η ιδέα ήταν να ανακοινώσουμε και να αποκαλύψουμε αυτό το όμορφο έργο στον κόσμο ως έκπληξη».

Το Ντουμπάι είναι γνωστό άλλωστε για τα τεχνητά θαύματα. Σε τελική ανάλυση, φιλοξενεί το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, το Burj Khalifa, την υψηλότερη πισίνα υπερχείλισης στο Address Beach Resort και μερικά ακόμη αξιοθέατα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως «τρελά», όπως το Ski Dubai, με την μεγαλύτερη εσωτερική πίστα σκι σε εμπορικό κέντρο.

Όσο για την «Λίμνη της Αγάπης», ο εκπρόσωπος είπε ότι το πρότζεκτ προέκυψε από ένα απλό σχέδιο από τον ίδιο τον σεϊχη Μοχάμεντ, για την δημιουργία «ενός συμβόλου αγάπης στην έρημο» παρέχοντας παράλληλα έναν μοναδικό νέο τουριστικό προορισμό για ζευγάρια και οικογένειες.

Και σε μια πόλη όπου το Instagram βασιλεύει, η «Λίμνη της Αγάπης» φυσικά έγινε αποδεκτή μετά βαΐων και κλάδων, με πληθώρα από μοτίβα καρδιών και πινακίδων που προσδιορίζουν τα καλύτερα σημεία για selfies. Στην περιοχή φυτεύτηκαν πάνω από 16.000 δέντρα και χιλιάδες ανθισμένα φυτά, ειδικά επιλεγμένα για το κλίμα της ερήμου. Μια τεχνητή λίμνη, που πιθανότατα είναι ορατή ακόμη και από το διάστημα.

Η υψηλότερη εξωτερική πισίνα υπερχείλισης σε ξενοδοχείο στο Ντουμπάι

Μια ειδική ομάδα ασχολήθηκε με το πρότζεκτ «επί 24ώρου βάσης» για να ανταποκριθεί στον στόχο ολοκλήρωσης του έργου των 20 μηνών (ενώ ο σεϊχης αποκάλυψε το έργο τον Νοέμβριο του 2018, οι εργασίες συνεχίστηκαν για έναν ακόμη χρόνο για την ολοκλήρωσή του). Και κάθε λεπτομέρεια του πρότζεκτ είχε κατά νου το περιβάλλον.

Στην Λίμνη της Αγάπης υπάρχουν πολλά σημεία για ιδανικές φωτογραφίες στο Instagram, με ειδικά φτιαγμένες ξύλινες καρδιές για φόντο/Φωτογραφία: Instagram/ georgia_octavia<br>
Το σχέδιο κατασκευής ήταν προσεκτικά μελετημένο ώστε να διασφαλιστεί «η μη διατάραξη της φυσικής ηρεμίας» με την βιωσιμότητα να είναι το επίκεντρο. Τα καθίσματα είναι φτιαγμένα με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά ενώ διαθέτει μοναδικούς νιπτήρες από μπαμπού με βρύσες παραδοσιακού στυλ καθώς και χώρους σκίασης αλλά και εγκαταστάσεις για άναμμα φωτιάς. Υπάρχει ακόμη και μια ειδική πίστα για τρέξιμο εάν προτίθεστε να τρέξετε κάτω από τον καυτό ήλιο.

Η ομάδα έχει επίσης, φροντίσει για την άγρια φύση. Η Λίμνη της Αγάπης φιλοξενεί περισσότερα από 150 είδη πτηνών, όπως αετούς, πάπιες, κύκνους, γεράκια και φλαμίνγκο. Εάν είστε τυχεροί, μπορεί και να δείτε μερικά από τα ζώα της άγριας φύσης της ερήμου, όπως γαζέλες.

Σήμερα, η «Λίμνη της Αγάπης» μπορεί να προσελκύσει από 1.000 έως 4.000 άτομα την ημέρα. Διατηρείται σε άψογη κατάσταση χάρη σε ειδικές ομάδες συντήρησης που έχουν αναλάβει ειδικά το έργο αυτό. Μάλιστα, χάρη σε ένα ειδικό σύστημα αισθητήρων στάθμης του νερού, διασφαλίζεται ότι ακόμη και τους πιο ζεστούς μήνες, η λίμνη παραμένει γεμάτη.

Η λίμνη της Νέας Σελήνης

Το Ντουμπάι όμως, δεν τελείωσε με τις ανακοινώσεις νέων λιμνών – έκπληξη στην έρημο. Νωρίτερα φέτος, κοντά στην Λίμνη της Αγάπης, μια λίμνη σε σχήμα ημισελήνου εμφανίστηκε ανάμεσα στους αμμόλοφους, και μάλιστα την περίοδο του Ραμαζανιού. Η «Λίμνη της Νέας Σελήνης» ανακοινώθηκε μέσω της σελίδας στο Instagram ενός τοπικού φωτογράφου με ένα βίντεο drone που καταγράφει το έργο στο σύνολό του. Ήταν πάλι, κάτι εντελώς απροσδόκητο, αλλά γιορτάστηκε με ενθουσιασμό.

 

Tags
Back to top button