Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Κύπρος κινδυνεύει; Καταστράφηκε UAV της Χεζμπολάχ που στόχευε την ισραηλινή εξέδρα φυσικού αερίου στην Α. Μεσόγειο (Βίντεο)

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας με χρήση των οπλικών συστημάτων τους αναχαίτισε επιτυχώς ένα UAV της Χεζμπολάχ που διέσχιζε τα ύδατα του Ισραήλ κοντά στο βόρειο Ισραήλ, και στόχευε εξέδρα φυσικού αερίου.

«Δεν ακούστηκαν σειρήνες σύμφωνα με το πρωτόκολλο», τόνισε ο Ισραηλινός Στρατός.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, το UAV, το οποίο πιστεύεται ότι εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο, ήταν καθ' οδόν προς την εξέδρα φυσικού αερίου Karish του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ και οι Ιρανοί έχουν βάλει στο στόχαστρο σίγουρα ( μετά την εξόντωση του ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ Νασράλα) τις ισραηλινές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει κάθε εγκατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι πιθανόν και την Κύπρο.

ο Χασάν Νασράλα είχε απειλήσει ότι αν η Κύπρος επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τα αεροδρόμια της για στρατιωτικές επιχειρήσεις, αυτό θα σημαίνει ότι «έχει γίνει μέρος του πολέμου» και η Χεζμπολάχ «θα την αντιμετωπίσει» αναλόγως.

"Αν η Κύπρος βοηθήσει τον σιωνιστικό εχθρό σε [έναν ευρύτερο πόλεμο], θα θεωρηθεί μέρος του πολέμου και η αντίσταση θα την αντιμετωπίσει ως μέρος του πολέμου.

Εάν ανοίξει τα αεροδρόμια και τις βάσεις της στο Ισραήλ για χρήση κατά τη διάρκεια του πολέμου, τότε η Κύπρος θα είναι μέρος του πολέμου", είχε αναφέρει ο ίδιος.

Σίγουρα στην Κύπρο, οι αρχές έχουν λάβει τα μέτρα τους, καθώς οι τρομοκρατικές οργανώσεις Χεζμπολάχ και Χαμάς, μαζί με το Ιράν θα στοχεύσουν σε κάθε ισραηλινών συμφερόντων υποδομή.

Οι Ισραηλινοί κομάντο εκκαθαρίζουν τον Νότιο Λίβανο

Οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούν στοχευμένες επιδρομές στο νότιο Λίβανο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για πιθανή χερσαία εισβολή, ανέφερε η Wall Street Journal.

Άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα ανέφεραν ότι μια τέτοια εισβολή θα μπορούσε ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί "μόλις αυτήν την εβδομάδα".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιδρομές των Ισραηλινών, οι οποίες τόνισε ότι ήταν «μικρές», επικεντρώνονται στη «συγκέντρωση πληροφοριών και έρευνα» και ότι περιλαμβάνουν «την είσοδο στις σήραγγες της Χεζμπολάχ που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων».

Τέτοιες επιδρομές έχουν συμβεί τόσο πρόσφατα όσο και κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και αποτελούν μέρος των προσπαθειών του Ισραήλ να υποβαθμίσει τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ. Οι πηγές τόνισαν επίσης στο WSJ ότι ο χρόνος μιας χερσαίας εισβολής «θα μπορούσε να αλλάξει».

Η Χεζμπολάχ εμφανίζεται τόσο αποδυναμωμένη που το δίλημμα του Ισραήλ θα ήταν στην πραγματικότητα πόσο μακριά πρέπει να φτάσει το Ισραήλ στον Λίβανο, είπε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ βρίσκεται υπό πίεση να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας για να σταματήσει τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ που ανάγκασαν περίπου 60.000 ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους στο βορρά.

Η Χεζμπολάχ έχει απειλήσει εδώ και χρόνια ότι θα εισβάλει σε περιοχές του βόρειου Ισραήλ.

Το Ισραήλ δέχεται μεγάλη πίεση από τις ΗΠΑ να μην πραγματοποιήσει μεγάλη εισβολή. Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσο καιρό το Ισραήλ θα είχε ως στόχο να κρατήσει εδάφη ή αν η εισβολή θα έμοιαζε περισσότερο με μια σειρά από μεγαλύτερες επιδρομές.

Ο Αμίρ Αβίβι, πρώην ανώτερος ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος που συνεχίζει να ενημερώνεται από το αμυντικό κατεστημένο, είπε ότι επίκειται χερσαία εισβολή από το Ισραήλ και ότι οι επιδρομές αποτελούν μέρος της προετοιμασίας.

Ο Ιρανός αρχηγός Στρατού απειλεί το Ισραήλ

Ετοιμάζονται για πολεμικές επιχειρήσεις ή απλά παρατηρούν αμήχανοι οι Ιρανοί;

“Αυτό που λένε οι εχθροί βασίζεται κυρίως σε ψυχολογικές επεμβάσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο Ιρανός

“Οι Εβραίοι προσπαθούν να παρουσιάσουν την εικόνα μιας νίκης στα αφεντικά και στους ανθρώπους τους για να βοηθήσουν τον εγκληματία Νετανιάχου να επιβιώσει”, είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι, ωστόσο, κινούνται προς την καταστροφή πολύ γρήγορα ( έμμεση απειλή για πόλεμο).

Αναφερόμενος στην εξόντωση του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, ο Μουσαβί είπε ότι “το αίμα του μάρτυρα Νασράλα θα επιτάχυνε την πτώση του ισραηλινού καθεστώτος και των ηγετών του”.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε ότι “τα εγκλήματα που διαπράττει το σιωνιστικό καθεστώς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και δεν θα μείνουν αναπάντητα”.

Αντιδρώντας στην ισραηλινή τρομοκρατική ενέργεια, υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι υποσχέθηκαν να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στο Ισραήλ, με τον Ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ να λέει ότι με τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε, το ισραηλινό καθεστώς έχει προετοιμάσει το έδαφος για σκληρή τιμωρία για τον εαυτό του.

Το πιο πιθανό είναι οι Ιρανοί να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά του Ισραήλ ( εφού ξεκινήσει την χερσαία εισβολή στον Λίβανο) με τους 40.000 πολιτοφύλακες σε διάφορα σημεία της ισραηλινής επικράτειας, συνοδεύοντας την κίνηση αυτή με κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων παντού.

Tags
Back to top button