Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

«Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά»: Τα 6 πιο βρώμικα σημεία στο μπάνιο που πολλοί δεν καθαρίζουν

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά ακούμε πάντα, αλλά, ειδικά στην περίπτωση του μπάνιου, η καθαριότητα έχει άμεση σχέση με την υγιεινή και την αποφυγή μικροβίων που μπορεί να αποβούν μοιραία.

Για τη σωστή όμως καθαριότητα του μπάνιου πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι συχνά ακόμη και τα πιο προφανή σημεία παραβλέπονται. 

Παρακάτω τα πιο συνηθισμένα σημεία του μπάνιου που ακόμη και οι πιο σχολαστικοί παραμελούν να καθαρίσουν.

Επιασε βρωμιά το τηγάνι; Το κόλπο με το λεμόνι και το αλάτι που θα λατρέψετε (βίντεο)

1. Κουρτίνα μπάνιου

Σύμφωνα με το Telegraph, μελέτη του 2023 διαπίστωσε ότι η κουρτίνα του μπάνιου μπορεί να φιλοξενεί 60 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας, με τη ζεστασιά και την υγρασία του ντους να δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Προσπαθείστε να πλένετε κάθε δύο μήνες την κουρτίνα του μπάνιου. 

2. Εξαερισμός

Ο εξαερισμός είναι ο αφανής ήρωας του μπάνιου και για πολλούς δεν θεωρείται δεδομένο ότι πρέπει να καθαρίζεται. Αφού απενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα, ξεσκονίστε και ύστερα τρίψτε απαλά με ένα σφουγγάρι ή πανί μικροϊνών. Εάν υπάρχει φίλτρο, αφαιρέστε το, πλύντε το (ή αντικαταστήστε το, ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή) και αφήστε το να στεγνώσει.

3. Διακόπτες

Κατά τον καθαρισμό της εβδομάδας, μην ξεχνάτε να δίνετε περισσότερη προσοχή στις χειρολαβές των θυρών, στους διακόπτες και στα χεριούλια των δύο πλευρών της πόρτας του μπάνιου. 

4. Όλα τα μέρη της λεκάνης

Κανείς δεν το θέλει, αλλά ας μην ξεχνάτε πως πρέπει να καθαρίζετε όλα τα σημεία της λεκάνης. 

5. Ποτηράκια για τις οδοντόβουρτσες 

Πλένουμε συχνά τα ποτήρια για τις οδοντόβουρτσες καθώς όπως είναι φυσικό από τα νερά και τις οδοντόκρεμες είναι πολύ εύκολο να βρωμίσουν. Ιδιαίτερα αν τοποθετούμε πολλές οδοντόβουρτσες στο ίδιο ποτήρι, τα μικρόβια είναι πολύ εύκολο να μαζευτούν στο δοχείο.

6. Βάσεις για ρολό τουαλέτας

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τακτικά τη θήκη για το ρολό τουαλέτας για... προφανείς λόγους.

Tags
Back to top button