Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η κατανάλωση τυριών θα μπορούσε να μας προστατεύσει από τον καρκίνο του ήπατος

Είναι γνωστό ότι το τυρί έχει τεράστια θρεπτική αξία, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνη Α και D και φώσφορο. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι -κυρίως ηλικιωμένοι- που το αποφεύγουν, καθώς το τυρί περιέχει σημαντική ποσότητα λίπους και κορεσμένων λιπαρών που είναι επιβλαβή για την υγεία.


Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει ότι η κατανάλωση παλαιωμένων τυριών συμπεριλαμβανομένου του τσένταρ, του brie και της παρμεζάνας, θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά την υγεία του ήπατος μας και να συμβάλει στη αύξηση του προσδόκιμου της ζωής.

Αυτό συμβαίνει γιατί αυτά τα τυριά περιέχουν μία ένωση, γνωστή ως σπερμιδίνη, η οποία εμποδίζει τα βλαβερά ηπατικά κύτταρα να αναπαραχθούν.

Αυτό μπορεί να αποτρέψει την ίνωση του ήπατος – τη συσσώρευση ουλώδους ιστού που συμβαίνει στις περισσότερες ασθένειες του οργάνου- και το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (HCC), που είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου του ήπατος.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Texas A & M ανέλυσαν τη σπερμιδίνη σε ποντίκια. Σ΄όσα ποντίκια χορηγήθηκε, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, η σπερμιδίνη, το προσδόκιμο της ζωής τους αυξήθηκε κατά 25%.


Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι η τακτική κατανάλωση τροφών όπως τα μανιτάρια, η σόγια, τα όσπρια, το καλαμπόκι και τα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορούν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα όσο αφορά στην επέκταση του προσδόκιμου της ζωής.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν μικρές, εφικτές αλλαγές στη διατροφή τους, οι οποίες μπορεί να τους βοηθήσουν να ζήσουν περισσότερο.

Tags
Back to top button