Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η καλή φυσική κατάσταση δεν μας προστατεύει από τις καρδιαγγειακές νόσους

Η μελέτη έρχεται να ενισχύσει παλαιότερα δεδομένα που δείχνουν ότι οι αθλητές έχουν υψηλότερη συχνότητα καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η Δρ Μπάρμπαρα Μορρισον και η ομάδα του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας έθεσαν υπό ιατρική αξιολόγηση 798 άτομα 35 ετών και άνω που γυμνάζονταν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, σε μέτριο έως έντονο ρυθμό. Στο δείγμα είχαν συμπεριληφθεί από δρομείς και ποδηλάτες έως αθλητές τρίαθλου και κωπηλάτες.

Οι συμμετέχοντες που τέθηκαν υπό ιατρική αξιολόγηση γυμνάζονταν το λιγότερο 3 φορές την εβδομάδα, από μέτριο έως έντονο ρυθμό. Έδωσαν πληροφορίες για την υγεία τους, το οικογενειακό ιστορικό τους και τα επίπεδα της φυσικής τους κατάστασης. Επίσης είχαν υποβληθεί σε μέτρηση αρτηριακής πίεσης και μέτρηση της περιμέτρου της μέσης, ενώ ορισμένοι είχαν κάνει και τεστ κοπώσεως. Όσοι είχαν μη φυσιολογικά αποτελέσματα είχαν επιπλέον υποβληθεί σε αγγειογραφία για τυχόν διάγνωση καρδιαγγειακού νοσήματος.

Από τους 798 αθλητές, 94 (11%) διαπιστώθηκε ότι είχαν σημαντική καρδιαγγειακή νοσηρότητα. Δέκα άτομα είχαν σοβαρή στεφανιαία νόσο, χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα.

Η μελέτη έρχεται να ενισχύσει παλαιότερα δεδομένα που δείχνουν ότι οι αθλητές έχουν υψηλότερη συχνότητα καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσει κάποιος να αθλείται, αφού τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι διαχειρίσιμα, τόσο με αλλαγές στον τρόπο ζωής, όσο και με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Tags
Back to top button