Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η υπερτροφή που κάνει καλό από τη βρεφική ηλικία και για όλη τη ζωή

Ως…πρωταγωνιστή της καθημερινής διατροφής μας, έχουν σκοπό να αναδείξουν το αυγό, οι ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυγού, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου. «Όλα τα καλά αρχίζουν με ένα αυγό!»


αναφέρει η Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής μας και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, το αυγό, ως διατροφική επιλογή, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Είναι πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα και συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου, στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και ενισχύει τη συγκέντρωση στο σχολείο, στη δουλειά και στο παιχνίδι.

Αυτή η «φυσική υπερτροφή» αναφέρει η ΕΑΕ, αποτελεί την πιο πλήρη διατροφική επιλογή για όλες τις ηλικίες, καθώς το αυγό, πέρα από τη μοναδική γεύση του, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.

 

Επίσης, τα αυγά περιέχουν την υψηλότερης ποιότητας πρωτεΐνη που μπορείτε να αγοράσετε, ο κρόκος του αυγού είναι μία από τις ελάχιστες φυσικές πηγές βιταμίνης D, ένα μεγάλο αυγό περιέχει μόλις 70 θερμίδες και 5 γραμμάρια λίπους, η πρωτεΐνη του αυγού περιέχει το ιδανικό μείγμα αμινοξέων που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να φτιάξει ιστό και η διατροφική αξία του μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του μητρικού γάλατος.


Η αναγνώριση αυτού του πολυδιάστατου, αλλά και πολύτιμου ρόλου του αυγού στη διατροφή και τη ζωή μας, είναι το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αυγού.

Ο Julian Madeley, γενικός διευθυντής της World Egg Organization (WEO), της Οργάνωσης που καθιέρωσε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα από το 1996, αναφέρει για τη σημερινή μέρα ότι «τα τελευταία 22 χρόνια έχουμε μεταφέρει με επιτυχία το μήνυμα ότι το αυγό έχει ευεργετικές επιπτώσεις στη ζωή και την υγεία μας. Τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, αποτελεί την πιο οικονομική, αλλά ταυτόχρονα και την πιο πλούσια φυσική πηγή πρωτεΐνης και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε όλοι». Οι Έλληνες παραγωγοί-μέλη της ΕΑΕ, «πιστοί στη δέσμευσή τους να προσφέρουν υψηλής ποιότητας αυγά στους καταναλωτές, επενδύουν σταθερά στις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, στην ασφάλεια των προϊόντων τους και στην προστασία του περιβάλλοντος, ενισχύοντας παράλληλα και την ελληνική οικονομία. Προς αυτή την κατεύθυνση, και με στόχο την παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων, η ΕΑΕ προχωρά άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου της για την καθιέρωση σήματος ποιότητας και ελληνικότητας των αυγών».

pontos-news.gr

Tags
Back to top button