Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Γαλλία πιέζει την Κύπρο να δώσει πίσω τα αντιαεροπορικά της συστήματα Mistral για να δοθούν στην Ουκρανία

Νέα παιχνίδια παίζονται στο Παρίσι σε σχέση με την στρατιωτική βοήθεια που θέλει να στείλει ο Μακρόν στον παραπαίοντα ουκρανικό στρατό, άγνωστο το γιατί.

Σύμφωνα με την , “το Παρίσι έχει ενδιαφερθεί να πάρει πίσω τα συστήματα των Mistral που έχουν αποσυρθεί προκειμένου να τα παραχωρήσει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις”.

Το γαλλικό αίτημα έχει δοθεί επίσημα στην Λευκωσία ενώ παράλληλα εμφανίζουν πρόταση για αγορά νέων συστημάτων του ιδίου τύπου με έκπτωση για την Εθνική Φρουρά.

Οι Γάλλοι,έκαναν  πρόταση για έκπτωση στην αγορά νέων Mistral από την Κύπρο αλλά και άλλων οπλικών συστημάτων από τη Γαλλία.

Οι Κύπριοι φέρονται να εξετάζουν την πρόταση αυτή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες , στο κυπριακό οπλοστάσιο υπάρχουν περίπου 170 Mistral.
Στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα ανέφεραν ότι “η πρόταση των Γάλλων αποτελεί καλή ευκαιρία αφού τα υπάρχοντα συστήματα Mistral.

Οι ίδιες στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι η Λευκωσία οφείλει να εξετάσει την συγκεκριμένη πρόταση με μεγάλη προσοχή.

Το Παρίσι ενδιαφέρεται επίσης για την ανανέωση του ρωσικού στόλου αρμάτων T80-U,
Οι Γάλλοι πιέζουν για κυπριακή παραγγελία γαλλικών αρμάτων μάχης LECLER κοντά στα €250 εκατ, θέλοντας να προλάβουν τους Γερμανούς με τα Leopard.

Προειδοποιεί ο Υπαρχηγός Χεζμπολάχ! Θα προκαλέσουμε πολύ πόνο στο Ισραήλ εάν δεν αποδεχτεί κατάπαυση πυρός

Οδικό Χάρτη Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας υπέγραψαν Κύπρος και ΗΠΑ

Πριν ένα Οδικός Χάρτης Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας  η  Κύπρος και οι ΗΠΑ , στο πλαίσιο ειδικής τελετής.

Το πιο σημαντικό υπήρξε  η απόφαση για άρση του αμερικανικού εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία το 2022, καθώς επίσης και η ανανέωσή της το 2023,  με τις  δύο αποφάσεις να αποτελούν πολύ σημαντικές εξελίξεις, αφού αφενός ανέδειξαν τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή και αφετέρου διεύρυναν τις επιλογές της στην προσπάθεια για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού της υλικού.

Η διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια περιφέρεια βίαιων επεισοδίων και ένοπλων συγκρούσεων, διέρχεται πλέον μέσα από το κυπριακό έδαφος, και οι ΗΠΑ εργάζονται δυναμικά εδώ και μήνες.

Το Ισραήλ θα "πνίξει" την Χεζμπολάχ στο τσιμέντο! Έτοιμες δεκάδες μπετονιέρες για να πλημμυρίσουν με τσιμέντο τις σήραγγες

Η αξία του νησιού υπογραμμίστηκε στις 7 Οκτωβρίου, όταν οι βάναυσες επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ έφεραν την περιοχή σε βρασμό. Η Κύπρος ήταν η πλησιέστερη δυνατή τοποθεσία για να σχεδιαστεί η πιθανή εκκένωση των Αμερικανών και άλλων δυτικών πολιτών από το Ισραήλ, τον και αλλού στην περιοχή σε περίπτωση κλιμάκωσης του πολέμου.

Είναι σίγουρο ότι οι ΗΠΑ θα μπουν δυναμικά στο παιχνίδι των εξοπλιστικών στην Κύπρο για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού της υλικού, από τα αμερικανικά αποθέματα.

Πλήθος δωρεάν οπλικών συστημάτων θα προταθούν στην κυπριακή πλευρά στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας.

Tags
Back to top button