Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

H Δύση θα καταστραφεί μετά τις εκλογές των ΗΠΑ! Έρχονται εμφύλιοι, μαζικές πτωχεύσεις και κραχ στις αγορές

Οι προεδρικές εκλογές του 2020 συνοδεύτηκαν από καταγγελίες για νοθεία. Τι θα γίνει αυτή τη φορά; Θα αμφισβητηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών; διερωτάται ο ιθύνων νους της Casey Research, Doug Casey και συνεχίζει: «Αν μη τι άλλο, οι εκλογικές διαμάχες δεν είναι φαινόμενο μοναχά της σημερινής εποχής.
Στις εκλογές του 1960, ο δήμαρχος του Σικάγο Daily γέμισε την πολιτεία με ψηφοδέλτια, επιτρέποντας στον Κένεντι να νικήσει τον Νίξον.
Η ιστορία επαναλήφθηκε όταν ο Τζορτζ Μπους Junior «αντιμετώπισε» τον Αλ Γκορ το 2000.

Συναγερμός από Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ)! Κραχ και πόλεμος απειλούν την παγκόσμια οικονομία

Το θέμα της υπεροχής στις ψήφους καθόρισε ο αδελφός του George, Jebb Bush, ο οποίος τότε ήταν κυβερνήτης στη Φλόριντα, διαδραματίζοντας κρίσιμο ρόλο στη νίκη των ρεπουμπλικανών.
Αξίζει επίσης να γίνει υπόμνηση για το πώς το 2016 η Χίλαρι Κλίντον διαμαρτυρόταν, κατηγορώντας τον Τραμπ ότι της έκλεψε τη νίκη. Υποτίθεται ότι ήταν «η σειρά της» σχολιάζει ο Casey.
Στις προεδρικές εκλογές του 2020, οι καταγγελίες του Τραμπ για απάτη δεν εξέπληξαν κανέναν.
«Και παρότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν… έπαιξαν το θέμα, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος μάλλον είχε δίκιο» αναφέρει ο αναλυτής, όπως αναφέρει το 

Τι φέρνει το 2024

Τι περιμένουμε λοιπόν φέτος; Σύμφωνα με τον αναλυτής, «Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν λιγότερες από 100% πιθανότητες να προχωρήσουν οι εκλογές περισσότερο ή λιγότερο ως συνήθως.
Ας ελπίσουμε, φυσικά, ότι δεν θα προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη που θα τις καθυστερήσει ή θα τις ακυρώσει - αλλά δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε αυτό με βεβαιότητα.
Έχει ήδη ειπωθεί πολλάκις ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου.

Δεν έχει σημασία ποια πλευρά κερδίζει: οι αντίπαλοί τους θα νιώσουν πικρία και πιθανώς οργή.
Οι ηττημένοι θα αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα με κάθε τρόπο.
Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι πραγματικά περιφρονούν ο ένας τον άλλον και φαίνονται ανίκανοι και απρόθυμοι για πολιτισμένο διάλογο.
Αυτή είναι μια μοναδική κατάσταση στη μνήμη της σημερινής γενιάς.
Και η αμοιβαία εχθρότητα δεν εξομαλύνεται, αλλά επιδεινώνεται».
Ποια είναι η κύρια πολιτιστική πρόβλεψη για την Αμερική μετά τις εκλογές;

Ανέκδοτο η ανάπτυξη! Έρχεται "κόφτης" σε μισθούς και συντάξεις λόγω… πληθωρισμού


Ομοιότητες με Κίνα

Η Αμερική σήμερα είναι σαν την Κίνα στα τέλη της δεκαετίας του 1960.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν μια πολιτιστική επανάσταση με στόχο την εξάλειψη καθετί παραδοσιακού.
Η Πολιτιστική Επανάσταση στη Χώρα του Δράκου απάλλαξε την κοινωνία από τέσσερα πράγματα: παλιά ήθη έθιμα, παλιά κουλτούρα, παλιές συνήθειες και παλιές ιδέες.
Η επανάσταση των woke που εκτυλίσσεται σήμερα είναι από πολλές απόψεις παρόμοια με αυτό που συνέβη στην Κίνα.

Πάνω απ' όλα, συνεπάγεται έντονο ριζοσπαστισμό στα πανεπιστήμια, που προωθείται από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.
Και παρότι κάποιοι αντιτίθενται σε αυτή την επανάσταση, είναι πολύ λίγοι και μπορεί τώρα να είναι πολύ αργά.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κάποια καλή εναλλακτική φιλοσοφία για να συσπειρωθούν.
 

Είναι απλώς ενάντια σε πράγματα που δεν τους αρέσουν, αλλά δεν έχουν σταθερές πεποιθήσεις που μπορούν να προωθηθούν ενεργά.
Ακόμη χειρότερα, πολλοί από τους αντιπάλους της woke επανάστασης θέλουν να επιβάλουν στη θέση της τον δικό τους αυταρχισμό, αναφέρει ο Doug Casey και συνεχίζει: «Επιτρέψτε μου να τονίσω ξανά: Ελπίζω ο Trump να κερδίσει, όχι επειδή θα είναι η λύση. Αυτό είναι λάθος. Δεν έχει σοβαρές φιλοσοφικές, οικονομικές ή πολιτικές πεποιθήσεις.
Αλλά τουλάχιστον είναι ένας συντηρητικός που δεν θέλει να καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από την Αμερική».

Ποια είναι η κύρια γεωπολιτική πρόβλεψη για τη μετεκλογική Αμερική;

«Είναι αλήθεια ότι με τον καιρό τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα.
Οι αξιωματούχοι ασχολούνται κυρίως με την αυτοπροβολή τους.
Ο στρατός των ΗΠΑ μοιάζει με γιγάντιο σφυρί. Κοστίζει περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο.
Και, όπως γνωρίζετε, αν το μόνο εργαλείο που έχετε είναι ένα σφυρί, όλα γύρω σας μοιάζουν με καρφιά.
Οι 11 πανάκριβες ομάδες κρούσης αερομεταφορέων που διατηρεί η αμερικανική κυβέρνηση σε ξένα ύδατα δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα» σημειώνει ο Casey και προσθέτει:
 

«Ο στρατός των ΗΠΑ είναι ο μόνος οργανισμός που εξακολουθεί να αποδίδει σχετικά καλά και τυγχάνει σεβασμού από τον πληθυσμό.
Η πρόβλεψή μου είναι ότι πλησιάζουμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την ώρα και τον τόπο του.
Η Γάζα και η Ουκρανία είναι προφανείς θρυαλλίδες εξελίξεων.
Αλλά με αρκετές εκατοντάδες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις διάσπαρτες σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν ακόμη πολλά μέρη όπου θα μπορούσε να συμβεί ένα γεγονός μαύρου κύκνου».

Ποια είναι η κύρια οικονομική πρόβλεψη για τις μετεκλογικές ΗΠΑ;

Τα επιτόκια, δηλ. η τιμή του χρήματος, είναι το πιο σημαντικό μέσο.
Και, παραδόξως, είναι αυτό που χειραγωγείται περισσότερο από τη Fed.
Τα επιτόκια εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλότερα από ό,τι «θα έπρεπε», δεδομένου του όγκου των δολαρίων που εκδίδει η κεντρική τράπεζα (η Fed).
Η αύξηση των επιτοκίων ξεκίνησε αναπόφευκτα μετά από μια περίοδο πτώσης περίπου 40 ετών, από το 1982 έως το 2022.
 

Η τελευταία φορά που τα επιτόκια κορυφώθηκαν γύρω στο 15-20% ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Το 2022 έφτασαν στο χαμηλότερο σημείο τους.
Πιθανότατα, τώρα θα παραμείνουν αυξημένα για πολλά χρόνια, ανεξάρτητα από τις επιθυμίες της Federal Reserve και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Απαιτούνται υψηλότερα πραγματικά επιτόκια για τον περιορισμό της κατανάλωσης και της κερδοσκοπίας, και την τόνωση της αποταμίευσης, ώστε η χώρα να αποκατασταθεί κεφαλαιακά.
Ωστόσο, τα υψηλότερα επιτόκια περιπλέκουν την οικονομική κατάσταση (βραχυπρόθεσμα) και λειτουργούν εις βάρος του χρηματιστηρίου.

Δεν ξέρω πότε θα ξεκινήσει σοβαρά η bear market, αλλά όσον αφορά τον χρυσό, δηλαδή τα πραγματικά χρήματα, είμαστε ήδη σε bear market.
Η σύσταση του Doug Casey είναι: Αποφύγετε τα ομόλογα και τις μετοχές. Τα ακίνητα, για αυτό το θέμα, είναι επίσης επικίνδυνα, ειδικά λόγω της αύξησης των επιτοκίων.
Δεν μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε περισσότερα ακίνητα χωρίς δάνειο παραμείνουν ακριβά και θα γίνουν ακόμα πιο ακριβά.
Οι φόροι ακίνητης περιουσίας θα αυξηθούν, λόγω του γεγονότος πως οι περισσότερες τοπικές κυβερνήσεις είναι αντιμέτωπες με το φάσμα της χρεοκοπίας».

Ποιες μέτρα θα πρέπει να ληφθούν;

Σύμφωνα με τον Doug Casey, οι επενδυτές θα πρέπει να προτιμήσουν ρευστά στοιχεία ενεργητικού.
«Να είστε προετοιμασμένοι και να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα για μερικούς μήνες σε περίπτωση που τα πράγματα γίνουν δύσκολα.
Κάντε εξοικονόμηση σε χρυσό, ασήμι και bitcoin. Προσπαθήστε να ακονίσετε τις κερδοσκοπικές ικανότητές σας γιατί οι αγορές θα γίνουν χαοτικές.
Κάποια στιγμή, θα αρχίσουν να ανεβαίνουν και να πέφτουν σαν ασανσέρ με έναν τρελό χειριστή.

Οι νέοι κατασκευαστές και προγραμματιστές μπορούν να αυξηθούν 10 φορές, όπως συνέβη πέντε φορές τον τελευταίο μισό αιώνα.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, βρισκόμαστε σε αυτό που οι Κινέζοι θα έλεγαν ότι είναι ενδιαφέρουσες στιγμές» κατέληξε.

Ο Doug Casey είναι ένας παγκοσμίου φήμης επενδυτής. Υπήρξε πολλάκις προβεβλημένος καλεσμένος στο NBC News και στο CNN, σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, και έχει παρουσιαστεί σε εκδόσεις όπως το Time, το Forbes, το People και η Washington Post.

Tags
Back to top button