Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γ.Μαγιορκίνης: «Η εξάπλωση του ιού στις νεότερες ηλικίες μπορεί να μεταδοθεί εύκολα στις ευπαθείς ομάδες»

Ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για την εξάπλωση του ιού στις νεότερες ηλικίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα και ξεκαθάρισε ότι αυτό μπορεί να έχει συνέπεια και στους μεγαλύτερους ανθρώπους και ειδικότερα στις ευπαθείς ομάδες.

«Η επιδημία εξακολουθεί να σιγοβράζει, να δείχνει σημεία αυξητικής τάσης, παρότι η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα, που θα οδηγούσε σε 300 κρούσματα ημερησίως, φαίνεται να περιορίζεται» είπε χαρακτηριστικά.  

«Η επιβράδυνση των κρουσμάτων για δεύτερη συνεχή μέρα (168 την Τρίτη) συμπίπτει με τη γενικευμένη χρήσης μάσκας καθώς και την επιβολή περιοριστικών μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές, αλλά απαιτείται επαγρύπνηση» εξήγησε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία από την εκτεταμένη διασπορά της νόσου στις νεαρότερες ηλικίες, δηλώνοντας ότι αυτό αντανακλάται αφενός από τον αυξημένο αριθμό διαγνώσεων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, από την άλλη από τη συρροή μικρού αριθμού διασωληνώσεων βαρέων περιστατικών σε σχετικά νεαρές ηλικιακές ομάδες. 

«Η επέκταση σε αυτές τις ηλικίες αναμένεται να οδηγήσει σε σχετικά μικρό αριθμό βαρέων περιστατικών, και οι χρονιές επιπτώσεις δεν είναι πλήρως κατανοητές, ενώ η επιδημία στην ηλικιακή ομάδα των νέων δεν είναι κλειστή, και μπορεί να δώσει ανά πάσα στιγμή μεταδόσεις στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες με δραματικές συνέπειες» προειδοποίησε ο κ. Μαγιορκίνης. 

«Ο ιός δεν μεταδίδεται ομοιόμορφα, ακόλουθη δυναμική υπερμετάδοσης, γι’ αυτό η ανάσχεση του δεύτερου κύματος, που είναι μικρότερη του αναμενόμενου, είναι εφικτή» σχολίασε ο επιδημιολόγος. Προς την κατεύθυνση αυτή, υπογράμμισε την ανάγκη της σωστής χρήσης της μάσκας και την ανάγκη κοινωνικού περιορισμού όσων επιστρέφουν στα αστικά κέντρα από τις διακοπές του Αυγούστου.

Tags
Back to top button