Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γιατί τρώτε σαλάτες και παχαίνετε

Μια σαλάτα θεωρείται από πολλούς ως μια ασφαλής επιλογή κατά τη διάρκεια της δίαιτας, καθώς μπορεί να προσφέρει κορεσμό, πλήθος ευεργετικών συστατικών και παράλληλα λίγες θερμίδες.

Πράγματι, τα παραπάνω ισχύουν, αρκεί να είναι κανείς προσεκτικός στο είδος της σαλάτας που θα επιλέξει, αφού πολλές σύγχρονες και «gourmet» συνταγές για σαλάτες περιλαμβάνουν υλικά που μπορεί να αυξήσουν σημαντικά το θερμιδικό τους περιεχόμενο.

Έτσι, μια σαλάτα με ανάμικτα λαχανικά, στην οποία προσθέτουμε για παράδειγμα, μια μικρή κονσέρβα τόνου σε νερό, 2-3 κουταλιές καλαμπόκι, λεμόνι και μετρημένη ποσότητα ελαιολάδου, αποτελεί ένα απόλυτα διαιτητικό και παράλληλα πλήρες γεύμα, ενώ από την άλλη, επιλογές που περιλαμβάνουν τυριά, αλλαντικά, κρουτόν, παξιμάδια, ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα και κρεμώδη dressings με βάση τη μαγιονέζα, μπορεί να προσφέρουν πολύ περισσότερες θερμίδες από όσες υπολογίζουμε. Γι αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε τις συσκευασμένες σαλάτες

Συμπερασματικά…
Επομένως, όταν επιλέγετε μια σαλάτα για το γεύμα σας, φροντίστε να περιέχει ποικιλία λαχανικών σε συνδυασμό με μια πηγή πρωτεΐνης χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως για παράδειγμα γαλοπούλα, στήθος κοτόπουλου, τυρί χαμηλών λιπαρών ή αυγό.

Τη «σύνθεση» μπορούν να συμπληρώσουν υλικά όπως τα κρουτόν ή οι ξηροί καρποί, αρκεί να προστίθενται σε ελεγχόμενη ποσότητα, καθώς πέρα από την υψηλή διατροφική τους αξία, προσφέρουν και αρκετές θερμίδες.

Τέλος, προτιμήστε ένα απλό dressing με υλικά όπως το ελαιόλαδο, η μουστάρδα, το ξύδι (απλό ή βαλσάμικο) και το λεμόνι, ενώ αν παραγγέλνετε τη σαλάτα σας απ’ έξω, ζητήστε να σας το φέρουν ξεχωριστά, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα που θα καταναλώσετε.

Tags
Back to top button